Tufte scoret tre mål og imponerte

Dagbladet.no fulgte nerdenes kamp på Viking Stadion!

(Dagbladet.no) Viking Stadion er regntung, men fullsatt. Nerdene i Tufte IL møter laget som kjøpte retten til å møte dem for 400.000 kroner, Øster Hus.

15.300 tilskuere møtte opp for å se Tufte IL mot bedriftslaget til Øster Hus.

Sandnes-firmaet betalte nesten en halv million til TV-aksjonen for å spille mot nerde-laget på Viking Stadion, og det ble en folkefest i Stavanger i kveld.

Vi fulgte kampen direkte!


Lagene hadde hver sin omgang i denne kampen, og det skulle egentlig bare mangle. Totalt fem Viking-spillere kom inn i pausen, og nerdene fra Tufte var rett og slett imponerende i perioder.

Kampen er slutt. 9-3 til Øster Hus over Tufte IL.

23. MÅL TIL TUFTE! Øyvind setter straffen nydelig i hjørnet! 9-3! Rockeren sender keeper feil vei, og Tufte deler sin ekstase med over 15.000 tilskuere på Viking Stadion.

22. Det som skjer er at Kenneth slår inn, Lars Olav flikker nydelig videre, og Pål David blir dratt ned inne i feltet.

22. Klarer Tufte å unngå tosifret antall baklengs? Nå presser de, og får attpåtil straffe!

GLADE GUTTER: Det Tufte-spillerne var mest fornøyde med etter kampen, var Petter Williams mål som åpnet scoringsballet på Viking Stadion. Her har Øyvind (t.h.) satt inn en straffe like før slutt. Foto: SCANPIX
GLADE GUTTER: Det Tufte-spillerne var mest fornøyde med etter kampen, var Petter Williams mål som åpnet scoringsballet på Viking Stadion. Her har Øyvind (t.h.) satt inn en straffe like før slutt. Foto: SCANPIX Vis mer

20. Dobbeltsjanse til Tufte, først Pål David like utenfor og så Øyvind til corner via keeper etter et par piruetter inne i feltet.

16. 9-2. Udi mister ballen rett i beina på en gulkledd spiss. Har Thorstvedt et ess i ermet mot slutten av kampen?

15. Der blir det 8-2 til Øster Hus. Klungtveit setter ballen kontrollert i mål på pasning fra Nevland, men Sjur Marius og Tufte viser godt stopperspill i situasjonene før målet.

14. 7-2! Ballen er ikke på vei inn, men på merkelig vis klarer Udi og Sjur å sette den i eget mål i et forsøk på å klarere.

13. Eks-proff Erik Nevland scorer! Nydelig heading i mål bak eks-israeler Udi. 6-2.

12. Johansen hos Øster Hus får gult kort for filming - kaster seg over foten til Tommy inne i feltet til Tufte.

11. Nytt Øster Hus-mål! Viking-spiller Øyvind Svenning klinker ballen i mål. 5-2.

10. Kaptein Vebjørn pådrar seg et gult kort etter en stygg ettersleng, etter det påfølgende frisparket bommer Viking-spiss Egil Østenstad fra tre meter. Mot Tufte IL.

9. Tufte-keeper Udi har vært veldig god også i kveld, det samme gjelder Pål David og Øyvind.

9. Kjempesjanse for Tufte! Skudd i nettveggen fra omtrent to meters hold ved Bjørn Tore.

8. 15.300 tilskuere vil se flere Tufte-mål, og de grønne henger ikke så verst med mot betydelig bedre motstand.

8. MÅL FOR TUFTE! Merkelig selvmål ved Øster Hus-stopperen Atle Eide - med god hjelp fra dommer Bjarne Berntsen. Ikke en nerd i mils omkrets, men 4-2!

7. Mer piping mot Øster Hus når Erik Nevland kommer inn for de gule. Gode spillere er tydeligvis dårlig PR for husfirmaet.

6. Lobb over Udi! Moroa begynner å ta slutt for Tufte, nå leder Øster Hus 4-1. Steinar Klungtveit igjen.

5. Kjempebra keeperspill av Udi, Tufte kjemper seg tilbake i kampen igjen mot et Øster Hus-lag forsterket med proffspillere nå i andre omgang.

4. Pål David skyter i stanga! Nå skjer det mye her.

3. Ny goal! Egil Østenstad leker seg med nerde-forsvaret. Pipekonsert fra publikum! 3-1.

2. Mål til de gule igjen! 2-1 til Øster Hus ved Klungtveit. Dette liker ikke publikum på Viking Stadion.

1. Mål til Øster Hus! Egil Østenstad, Øyvind Svenning og Frode Hansen starter for Øster Hus, og Ragnar Aga utligner for bedriftslaget fra Sandnes. 1-1.

Rykter sier at tidligere Manchester United-proff Erik Nevland er overraskelsen til Øster Hus.

Pause

25. Lagene går til pause på stillingen 1-0 til Tufte IL! Nerdene har faktisk imponert både spillemessig og teknisk mot ett av Rogalands beste bedriftslag. Det er folkefest på Viking Stadion!

23. Cato Østerhus har en kjempesjanse i Tuftes straffefelt, men skyter over målet til Udi.

22. Som Lars Olav sa tidligere i kampen: Det blir ofte for nonchalant når Tufte skal finne hverandre med hælklakker og triks inne i boksen.

21. Stian Jensen skaffer Tufte et hjørnespark, burde spilt til Pål David som ville vært alene gjennom. Corneren blir litt for kort, synd for Tufte som har satt inn Lars Olav og Kai Simon for å få litt mer tyngde i boksen.

20. Thor Joachim er offside, men skjønner det ikke selv. Han løper på den utrusende keeperen i beste livvakt-stil.

19. Øster Hus får sitt første skudd på mål, med Udi er sikker i klypene.

18. Lars Olav står 15 meter i offside.

17. Vi er godt over halvveis i første omgang, og Tufte IL har fullstendig eid denne kampen. De har scoret, skapt sjanser og vist tekniske detaljer.

16. Sjur Marius jogger tvers over banen for å ta en corner for Tufte.

12. Martins kommentar til målet fra sidelinja: "Hyggelig det."

11. MÅL TIL TUFTE! Petter William scorer nerdenes første spillemål alene med keeper sammen med Thor Joachim! Kjemper ballen i mål, og Viking Stadion koker! 1-0!

10. Tufte ILs egen Peter Kopteff - Pål David - har mange flotte innlegg og hælspark. Stian Birger får ballen alene foran mål, men skuddet går bakover på banen (!).

9. Nytt godt skuddforsøk fra Pål David Blakely, det er keeper John Hansen som holder Øster Hus inne i kampen nå.

8. Nesten selvmål, men Stian Birger kommer akkurat for sent til å nå ballen foran keeper og sette den i mål.

7. Folkets grønne helter spiller stort sett på venstresiden, hvor Martin og Pål David har full kontroll på Øster Hus. Pål imponerer med lange klyv, og Martin skaffer Tufte et frispark med et headingsforsøk.

5. Tufte kommer på en kontring ved Pål, men keeper er laaaangt ute og får sendt ballen ut til kast. Rett etter en ny stor sjanse for Pål David, han skyter like utenfor alene med keeper! Tufte IL er klart best på Viking Stadion!

4. KJEMPESJANSE FOR TUFTE! Martin kommer alene med keeper, men ballen går via en gul spiller og til corner. Det ligner stygt på hands. Nære Tuftes første spillemål!

3. Pål David har hatt ballen mye på hjemmebane så langt, men lar seg tydeligvis affisere av Øster Hus sine cheerleaders på sidelinja.

1. Lekre tekniske detaljer av Pål David og Thor Joachim på midten hos Tufte, men tempoet er relativt labert i åpningsminuttet.

Kampen er i gang! Tufte i grønne drakter og Øster Hus i gult.

Lagene blir ropt opp, og i likhet med Tufte må Øster Hus sitt bedriftslag sies å være en noe brokete forsamling. Likevel har de gule husbyggerne en stor heiagjeng med seg på tribunene.

Det har vært folk til stede på tribunene siden 16.30 i dag, og nå er lagene på vei inn på banen. Kampen skal spilles i to omganger på 25 minutter hver.

Stor stemning og "bølgen" på Viking Stadion før kampstart, særlig spesiell er denne kampen for Tuftes Erik Thorstvedt og Pål David Blakely som spiller hjemme i Stavanger.

Tufte IL møter med følgende 11: Udi - Tommy, Kenneth, Vebjørn, Sjur Marius - Martin, Pål David, Stian Birger, Kai Simon - Stian J., Thor Joachim. På benken sammen med Erik Thorstvedt: Bjørn Tore, Lars Olav, Petter William, Øyvind.

Lagene er klare. Øster Hus stiller med følgende lag: Hansen - Hjellestad, Fagerland, Tjetland, C. Østerhus - Frafjord, Rostøl, N. Østerhus, Dysjaland - Johannessen, Oftedal. På benken sitter spennende navn som Egil Østenstad, Toni Nhleko og Mr. X.

Tufte kommer rett fra flyplassen og har liten tid til å varme opp, Lars Olav jogger lett langs tribunen på jakt etter autograf-kandidater.

Kampstart er satt til klokken 18.15, men Viking Stadion er full av folk allerede 20 minutter før kickoff.

Bjarne Berntsen stiller som dommer, mens det ene linjeflagget skal betjenes av Rogalands fylkesordfører Roald Bergsaker.

Før kampstart er det klart at Tufte IL stiller med folkefavoritten Martin på høyre ving, mens Øster Hus får inn fire Viking-spillere i andre omgang.

SLUTT FOR TUFTE? Erik Thorstvedt og Tufte-gjengen kan ha spilt sin siste kamp i kveld, det er ikke avgjort om det blir flere sesonger med TV-sjarmørene.