Tufte seiret i semifinalen

18 sekunder foran nærmeste utfordrer.

VIDERE TIL FINALE: Olav Tufte rodde seg inn til finaleplass 18. sekunder foran nærmeste utfordrer. Foto: EPA/URS FLUEELER/SCANPIX
VIDERE TIL FINALE: Olav Tufte rodde seg inn til finaleplass 18. sekunder foran nærmeste utfordrer. Foto: EPA/URS FLUEELER/SCANPIXVis mer

Roeren Olaf Tufte vant sitt semifinaleheat i singlesculler i verdenscupregattaen i Luzern.

Den dobbelte OL-mesteren klarte tiden 7.00.48 og var med det 18 sekunder foran belgiske Tim Maeyens i semifinaleheatet. Tufte tok seg rett til semifinalen da han vant forsøksheatet sitt fredag.

- Det gikk helt greit i dag. Det er litt smårotete forhold her. Men det var en god gjennomkjøring, sa Tufte til NTB.


Også Nils Jakob Hoff tok seg til semifinale, men endte helt sist i sitt heat. Han rodde inn til 7.19.47. Tufte-rival Mahe Drysdale imponerte med 6.58.85 og vant heatet. Finalen ros søndag.

- Drysdale er i kongeform for tiden. Finalen i morgen blir beinhard. Jeg kommer til å gi alt jeg har, så får vi telle opp når vi er ferdige med å ro, sa Tufte.


Hovedmålet for sesongen er VM i Poznan om seks uker.

- Jeg har sagt i hele år at jeg er litt bak skjema. Og det føler jeg ennå. Men det er seks uker igjen, sa Tufte etter lørdagens semifinale.

Stortalentet Tale Fiskerstrand Gjørtz ble nummer fire i sitt semifinaleheat i singlesculler for kvinner. Hun klarte tiden 8.00.11.


(NTB)