Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufte sjanseløs i VM-finalen

Langt unna OL-formen.

TUNG FINALE: Olaf Tufte endte sist i VM-finalen. Foto: EPA
TUNG FINALE: Olaf Tufte endte sist i VM-finalen. Foto: EPA Vis mer

Roeren Olaf Tufte hang ikke med i seierskampen i VM-finalen i singlesculler. Han måtte ta til takke med sjetteplass, sist i heatet.

- Jeg stilte til start selv om jeg følte meg helt i form. Jeg ville kjøre så lenge jeg kunne, men det var ikke så voldsomt lenge. Selv om jeg hang med i starten, føltes det ikke greit. Muskulaturen fikk sjokk, sa Tufte til NTB.

Den doble OL-mesteren havnet tidlig bakpå og var en halv båtlengde bak etter 500 meter. Ved 1000-meterspasseringen var han over fire sekunder bak.

Avstanden opp til lederbåtene fortsatte å øke og til slutt måtte Tufte gi opp og ro i mål som sistemann i feltet. VM ble dermed en skuffelse for Tufte, som står med to VM-gull fra 2001 og 2003.

Gjennom hele mesterskapet har han slitt. Kroppen har vært tung og han har følt seg småsyk. I semifinalen tok han seg så vidt videre til finalen.

- Jeg har vært tung i hele VM, men jeg er vant med å være det til å begynne med i mesterskap. Det burde ha løsnet i semifinalen, men det gjorde det ikke, sa Tufte.

Storfavoritten Mahe Drysdale fra New Zealand hadde god kontroll og sikret nok et VM-gull. Han er blitt verdensmester fire år på rad. Drysdale fosset inn til verdensrekordtiden 6.33,35.

Den tidligere verdensrekorden hans var på 6.35,40 satt i 2006.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling