Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tufte sjanseløs i VM-finalen

Første mesterskap uten medalje siden 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Olaf Tufte (30) fikk ingen god oppladning til VM i England. Han har vært syk og gått på antibiotika, men ble likevel nummer to i et tøft semifinaleheat på torsdag.

Under dagens finale på den kommende OL-arenaen i Eton startet Tufte oppskriftsmessig. Han var sist blant de seks i heatet etter 500 meter, men det er normalt sett avslutningen som er nordmannens styrke.

Etter halvrodd løp var Tufte drøye fire sekunder bak ledende Marcel Hacker fra Tyskland. Men på de siste 1000 meterne var det ikke Tufte som hadde mest krefter. Den regjerende verdensmesteren Mahe Drysdale fra New Zealand kom kraftig bakfra og passerte tyskeren rett før mållinja - med seierstida 6.35,47.

Tufte, som har vunnet en mesterskapsmedalje hvert eneste år siden 1999, ble uten medalje. Horten-roeren kom på 4. plass, og hadde drøyt halvannet sekund opp til Ondrej Synek (Tsjekkia) på den laveste pallplassen.

Etterpå var han svært skuffet.

- Du hadde heller ikke vært svært fornøyd dersom du er syk den ene uka i året du skal prestere. Kroppen fungerer ikke og derfor blir det ikke bedre. Nå skal jeg hjem og trene og vinne neste år, sier en svært ordknapp og meget mutt Olaf Tufte til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

• Her finner du alle resultatene fra VM i roing

MEDALJELØS: Olaf Tufte kom på 4. plass i VM-finalen i England. Foto: SCANPIX
MEDALJELØS: Olaf Tufte kom på 4. plass i VM-finalen i England. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Tufte sjanseløs i VM-finalen