Tufte slått av Drysdale

Ble nummer to i Luzern.

ANDREPLASS: Olaf Tufte ble slått av Mahe Drysdale fra New Zealand i finalen i verdenscupregattaen i Luzern i dag. Foto: Sigi Tischler, EPA/Scanpix
ANDREPLASS: Olaf Tufte ble slått av Mahe Drysdale fra New Zealand i finalen i verdenscupregattaen i Luzern i dag. Foto: Sigi Tischler, EPA/ScanpixVis mer

Olaf Tufte måtte se seg slått av rivalen Mahe Drysdale i verdenscupregattaen i Luzern.

Nordmannen ble toer med 6.53,33, mens formsterke Drysdale fra New Zealand vant med 6.50,64. Drysdale ledet hele veien, mens Tufte lå bak belgieren Tim Maeyens etter 500 meter. Maeyens endte på tredjeplass.

- Et solid løp av Olaf. Han tok et bra innhogg på Mahe i forhold til forrige stevne. Det lover godt foran VM, sa sportssjef Kjetil Undset til NTB.

- For tidlig

Tuftes hovedmål denne sesongen er VM i Poznan om seks uker.

- Drysdale har vært i ekstremt god form og er veldig pigg, men jeg tror ikke han blir bedre til VM. Jeg har en følelse av at han er kommet i form for tidlig, og at han kan bli tung i verdensmesterskapet, mente Undset.

For Tufte var det igjen framgang, og nordmannen sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Det er litt småplukk som kan bli bedre. Da tenker vi på litt bedre start og at han må bli litt tøffere fra 1250 til 1500 meter, der fikk Mahe litt for mye, sa Undset.

Vant B-finalen

Talentet Tale Fiskerstrand Gjørtz vant B-finalen i kvinnenes singlesculler. Hun klokket inn til 7.54,80, og vant knepent foran tyske Juliane Domscheit (7.54,94).

- En bombe. Dette var verdenscupdebuten til Tale, og hun er tøff i hele løpet og viser få svakheter. Hun har hodet på rett plass og tar mye ansvar selv. Bunnsolid, skrøt Undset.

Neste oppgave for Fiskerstrand Gjørtz er U23-VM utenfor Praha om to uker. Ambisjonen for Ålesund-jenta er å kjempe om medalje. I fjor ble det bronse i junior-VM for det norske rotalentet.

(NTB)