Tufte spiller hockeykamp

Stiller i NM.

(Dagbladet.no): Det er ikke lenge siden «Heia Tufte»-gutta lærte seg å spille fotball. Nå tar de fatt på en ny idrett: Ishockey.

18. februar -helga da ishockey-NM for kvinner arrangers i Stavanger - skal gutta i aksjon i Siddishallen, garantert foran en fullstappet tribune. Kampen går over 2x10 minutter mot et lag satt sammen av sponsorene til Siddis og NM.

- Jeg satt en lørdagskveld og tenkte på hvordan vi kunne selge NM for kvinner - et arrangement ingen kjenner noe til. Da kom jeg plutselig på Tufte. Jeg lo så jeg grein da jeg så for meg den gjengen på isen, sier initiativtaker Mette Åsland til Stavanger Aftenblad.

- Utrolig positive

Hun har allerede klart å få med de fleste av spillerne og de to trenerne.

- De var utrolig positive og tente på ideen med en gang. Mens jeg snakket med kontaktpersonen Stian Jensen, tikket det inn e-post fra spillere som kunne tenke seg å være med, sier Åsland.

- Aldri gått på skøyter

- Personlig har jeg aldri gått på skøyter før - det er det heller ikke mange andre på laget som har. Men når det er sagt, så hadde vi jo nesten ikke spilt fotball før tv-programmet heller, sier Stian Jensen.

PÅ GLATTISEN: Heia Tufte spiller ishockeykamp 18. februar. Foto: Scanpix
PÅ GLATTISEN: Heia Tufte spiller ishockeykamp 18. februar. Foto: Scanpix Vis mer

Han håper å få til en liten treningsøkt lørdag formiddag på isen.

- Det tror jeg vi trenger. Hvis ikke får vi bruke 1.omgang av kampen til å finne balansen på isen, sier Jensen.