Tufte sykler til Hushovds bryllup

30 mil lang kinderegg-tur.

(Dagbladet.no): Roeren Olaf Tufte (31) fant et spesielt framkomstmiddel da han skulle forflytte seg fra hjemgården i Nykirke til Thor Hushovds (29) bryllup i Kristiansand.

- Det viktig å tenke miljø, er det ikke? sier Tufte lystelig til Dagbladet.no fra sykkelsetet. Med handsfree, forsikrer han.

Når han i tillegg til å lette miljøsamvittigheten, får han trent og kommer seg til kompisens giftermål. En ordentlig kindereggtur, med andre ord.

Ruta Tufte og en rokompis har valgt er om lag 30 mil lang. Sjøl om han av og til bruker sykkel til trening, er dette litt spesielt.

- Denne turen er litt lenger enn vanlig, ja, forteller det norske OL-håpet.

Han startet turen i dag morges og regner med å nå målet tidlig på ettermiddagen. 

Tufte er en av mange sportskjendiser som er ventet når Hushovd gifter seg med Susanne Haaheim i morgen.

Men sjøl om de skal i bryllupet til en syklist, er det neppe mange som velger å tråkke seg fram til sørlandsbyen.

EGENTLIG ROER: Men Olaf Tufte fant det vanskelig å ro fra Horten til Kristiansand. Derfor ble det sykkel. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
EGENTLIG ROER: Men Olaf Tufte fant det vanskelig å ro fra Horten til Kristiansand. Derfor ble det sykkel. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Tufte sykler til Hushovds bryllup
MER KYSSING I MORGEN: Thor Hushovd er forhåpentligvis penere antrukket (det vil si, for en syklist er det kanskje knapt mulig?) når han i morgen gifter seg med Susanne Haaheim. Her er de to sammen etter at Hushovd vant den grønne poengtrøya i 2005.