Tuftes sju knalltøffe år fra mareritt til drøm overrasker eks-rivalen: - Et lite helvete

I en årrekke var de hverandres største treningsrivaler. De siste årene har Eirik Verås Larsen hjulpet Olaf Tufte tilbake. Veien har vært knalltøff. Dette er historien om marerittet som ble en drøm.

TAKKER FAMILIEN: Sønnen til Olaf Tufte, Herman Aurelius og resten av familien har sin del av æren for rolegendens suksess. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAKKER FAMILIEN: Sønnen til Olaf Tufte, Herman Aurelius og resten av familien har sin del av æren for rolegendens suksess. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olaf Tufte (40) var noe skuffet da han sammen med Kjetil Borch (26) rodde inn Norges første OL-medalje i Rio de Janeiro. Det viser hvorfor den olympiske mesteren fra 2004 til 2008 er definisjonen på en vinner.

Samtidig gir det et bilde som på ingen måte reflekterer Tuftes sju siste år. Siden OL-gullet i Beijing for i 2008, har Tufte minimalt med topplasseringer å vise til. Torsdagens bronse var hans beste resultat på åtte år. I 2009 gikk han på en gedigen smell. Kroppen fungerte ikke. Treningsmetodene hans var utdaterte.

London-OL i 2012 ble en stor skuffelse. Tuftes eneste medalje siden 2008 kom i EM i Poznan fjor i singelsculler. Da var sju års tørke over. Da skjønte Tufte at det var mulig å slå tilbake. Det var det få andre som trodde.

Eirik Verås Larsen (40) var en av skeptikerne til Tufte-suksess i dobbeltsculler. Verås Larsen reddet Norges ære i London-OL og utvidet OL-beholdningen sin til to gull, ett sølv og én bronse. Torsdag kom jevngamle Tufte opp i den eksakt samme OL-beholdningen: to gull, ett sølv og én bronse.

- Jeg håpte Olaf skulle ta gull, men når det ikke ble det, var det like greit at det ble bronse og ikke sølv, slik at vi helt likt, sier Verås Larsen til Dagbladet og smiler lurt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer