Tuftes trener sluttet på dagen

Plassert på tribunen under OL.

Olaf Tuftes trener de siste fire årene, Bjørn Inge Pettersen, kommer ikke til å være til stede for å se Olaf Tufte prøve å forsvare OL-gullet sitt.

Han trakk seg på dagen tirsdag, skriver Aftenposten.

- Jeg har gjort grovarbeidet de siste fire årene, men får ikke lov å være med på festen, sier den avgåtte treneren.

Han fikk beskjed om at det er den tidligere treneren, Olympiatoppens Tore Øvrebø, som skal følge Tufte tettest under lekene, altså inne på arenaen.

- Jeg er tilsiktet en plass på tribunen, forklarer Pettersen skuffet til Aftenposten.

Han har hatt ansvaret for rolandslaget siden 2005, men Øvrebø har hele tiden operert i kulissene.

- Jeg har ikke vært særlig fornøyd med at gammeltreneren har vært involvert, men jeg har forsøkt å takle det ut fra mitt ståsted og holdt en åpen tone, sier Pettersen.

Treneren som nå har gitt seg har i en mannsalder jobbet med roing i Horten Roklubb. Det var der han startet samarbeidet med Tufte som ikke begynte med roing før han var 18 år gammel. Vestfoldingen skulle komme til å bli Norges og verdens beste roer.

KONFLIKT: Roeren Olaf Tuftes trener Bjørn Inge Pettersen trakk seg tirsdag etter å ha blitt tilsidesatt til fordel for Olympiatoppens ansvarlige for roing, Tore Øvrebø (høyre), rett før OL. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
KONFLIKT: Roeren Olaf Tuftes trener Bjørn Inge Pettersen trakk seg tirsdag etter å ha blitt tilsidesatt til fordel for Olympiatoppens ansvarlige for roing, Tore Øvrebø (høyre), rett før OL. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Det var derfor naturlig at Pettersen overtok som landslagstrener da Øvrebø trakk seg etter OL i Aten.

(NTB)

Tuftes trener sluttet på dagen