TUIL får HamKams plass i 1. divisjon

Ved en konkurs.

KRITISK: Vegard Bjerke håpet i går fortsatt på at klubben skulle få inn pengene de trenger før nyttår. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KRITISK: Vegard Bjerke håpet i går fortsatt på at klubben skulle få inn pengene de trenger før nyttår. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i høst.

Nå kan TUIL likevel starte neste sesong i samme divisjon, dersom HamKam blir slått konkurs når fristen 30. desember går ut.

- Nå har ikke HamKam begjært seg konkurs ennå, men hvis en plass blir ledig, er det Tromsdalen som vil få tilbudet om den ledige plassen, sier klubblisensansvarlig i Norges Fotballforbund, Rune Nordhaug til iTromsø.

TUIL bekrefter overfor avisa at de takker ja, dersom et slikt tilbud kommer.

- Foreløpig foretar vi oss ikke mye. Det skjer stadig vekk at det snakkes om den ene og den andre klubben som vil begjære seg konkurs, i høst har det vært snakk om både Kongsvinger og Bodø/Glimt, så vi forholder oss ganske rolig til det, sier TUIL-leder Roger Ness.

HamKam vant sin avdeling i 2. divisjon, og er sportslig kvalifisert til spill i nest øverste divisjon neste år. Dersom klubben går konkurs, vil de måtte starte i 5. divisjon dersom de ønsker å drive videre.

I går stilte styrene i HamKam Fotball og HK Sport AS sine plasser til disposisjon, i håp om at nye krefter kan skaffe midler til videre drift.

Klubben mangler tilskudd på 800 000 kroner, og det synes ikke HamKam-trener Vegard Skogheim er en stor sum.

- Det finnes muligheter her. Vi må jobbe for å finne løsninger nå, og jeg håper vi får orden i løpet av en dag eller to, sier Skogheim til Dagbladet i dag.