Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tull å prate om EM-gull

Martit Breivik etter uttaket.

Gull til Norge i håndball-EM neste måned er urealistisk, mener landslagssjef Marit Breivik (49).

- At vi skal vinne gull er urealistisk. Vi endte på sjetteplass i fjorårets VM og har hentet inn mange nye spillere siden det. Men det er optimisme i troppen, og vi har trua på at det er mulig å kjempe om medalje, sa Marit Breivik.

Hun får mer eller mindre støtte av landslagskaptein Gro Hammerseng (24), som skal lede en av Breiviks minst rutinerte mesterskapstropper noensinne i Ungarn. Halve laget som skuffet i fjorårets håndball-VM erstattes med nye fjes i EM. Ikast-proffen tør ikke snakke om Norges EM-sjanser - ennå.

- Jeg skjønner at folk har forventninger på bakgrunn av det landslaget har prestert før, men jeg vil ikke legge lista for høyt. Nå er troppen klar, og så fort vi får spilt noen oppkjøringskamper vil jeg sikkert en bedre følelse av hvor vi står, sa Hammerseng.

Profiler som Cecilie Leganger (164 landskamper), Tonje Larsen (208), Heidi Tjugum (172), Monica Sandve (94), Lina Olsson Rosenberg (24) og Birgitte Sættem (80), enten kunne eller ville ikke stille for Norge i Ungarn.

(NTB)

<B>MISLYKKET VM:</B> Norge dummet seg ut under VM i fjor, og Marit Breivik mener det er tull å snakke om EM-gull i år, ikke minst fordi Norge stiller med et urutinert lag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media