Fluorforbud norsk langrenn

Tull å straffe ungene for å ha fluor under skiene

En sport som ikke bygger på tillit, har et stort problem.

MYE MER ENN STRAFF: Det nye fluorforbudet i alle konkurranser for 16 år og yngre, gjelder egentlig ikke ungene spesielt . Her er det hele skimiljøet som setter standard for hva som er viktig i sporten. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
MYE MER ENN STRAFF: Det nye fluorforbudet i alle konkurranser for 16 år og yngre, gjelder egentlig ikke ungene spesielt . Her er det hele skimiljøet som setter standard for hva som er viktig i sporten. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Om noen måneder starter ski-VM her i Seefeld. Det blir det første mesterskapet på flere år der norske langrennsløpere får gå uten å ha en sky av mistro hengende over seg.

Med tanke på den etiske standarden i norsk toppidrett, har all denne mistenkeliggjøringen egentlig vært en absurd øvelse:

  • Der fusk aldri er blitt stoppet av landegrenser, har vår idrett likevel hatt noen grunnleggende verdier som har hjulpet.

Akkurat det er det grunn til å løfte fram idet norsk langrenn virkelig hjelper seg selv ved å si nei til dyr fluor i barneklassene.

Vi har grunn til å stole på idretten vår.

GÅRSDAGENS innføring av fluorforbud for barn og unge under 16 år er viktigere for norsk skisport enn alle de medaljene vi måtte skaffe oss i vakre Seefeld i vinter. Vi kommer til å gjøre det godt i det mesterskapet. Det er høykonjunktur i skisporten. Hver eneste av de grenene som konkurrerer her, er nær sitt historisk beste nivå.

Sett i perspektiv, er ikke akkurat det så viktig. Hopp, kombinert og langrenn er ikke større idrettsgrener enn at vinterlandet Norge uansett vil oppleve spennende konkurranser i et verdensmesterskap. Da er antall medaljer underordnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer