Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tull at jeg vraket Nilsson

Semb avviser at han er spion for Lagerbäck.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut troppen til kampene mot Island og Spania på mandag, vraket han nok en gang Odd-stopper Pelle Nilsson.

Ifølge VG begrunnet Lagerbäck det med at han stolte på det TV 2-ekspert Nils Johan Semb fortalte ham.

- Per Nilssons navn er blitt diskutert. Nils Johan Semb har vært vår forlengede arm i Norge, og vi har gått etter hans ord, sa han på pressekonferansen.

Semb reagerer med stor forbauselse på VGs påstand om at Nilsson ble vraket på hans anbefaling.

- Det så jo ut som jeg har gitt en negativ tilbakemelding på ham, og det er helt feil. Pelle Nilsson har hatt en veldig god sesong. Det sier seg selv at jeg ikke har vraket ham fra det svenske landslaget. Landslagssjefen henter opplysninger fra flere hold, og vurderer en rekke spillere. Jeg er ikke inne i bildet når det gjelder uttaket, sier Semb til Dagbladet.no.

Middels kamp

Det var i kampen mot Rosenborg han fikk i oppdrag av Lagerbäck å følge Nilsson ekstra tett. Odd tapte 0-4 og Nilsson slet i perioder mye med Steffen Iversen.

- Han fikk ikke toppscore i den kampen, men en middels vurdering. Det meldte jeg tilbake, samtidig som jeg ga Nilsson mye ros generelt for det han har gjort i år.

BLE VRAKET: Odds Pelle Nilsson ble nok en gang forbigått av Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck, men det var ikke på anbefaling fra Nils Johan Semb, bedyrer Nils Johan Semb overfor Dagbladet.no. Foto: Torbjørn Berg
BLE VRAKET: Odds Pelle Nilsson ble nok en gang forbigått av Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck, men det var ikke på anbefaling fra Nils Johan Semb, bedyrer Nils Johan Semb overfor Dagbladet.no. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Var RBK-kampen første gang du fulgte Nilsson på oppdrag fra Lagerbäck?

- På Per er det akkurat den kampen her jeg ga en utfyllende spilleranalyse. Det er en faglig tilbakemelding på hva spilleren gjør. Den går på alle involveringer defensivt og offensivt, og totalinntrykket var som sagt middels. Han har vært atskillig bedre i andre kamper, sier Semb.

- Tror du Nilsson ville blitt tatt ut om han hadde spilt en kjempekamp?

- Det er helt umulig for meg svare på, men siden han ber om tilbakemelding fra meg er han nok tett oppi vurderingene, svarer Semb 

- Gir ingen anbefalinger

Han vil imidlertid ha seg frabedt at han er noen svensk «spion».

- Det ordet er veldig Akersgata. Det høres jo ut som jeg driver med noe skummelt og hemmelig.

- Er du en rådgiver, da?

image: - Tull at jeg vraket Nilsson

- Nei. Jeg ser spillere på forespørsel fra ham, men jevne eller ujevne mellomrom. Det varierer litt. Jeg gjør en spillerobservasjon, og gir en tilbakemelding på prestasjon. Det er ikke noe mer enn det. Jeg gir ingen anbefalinger, den vurderingen gjør han best selv. Han vet mye mer om konkurranseforholdet i Sverige enn meg.

- Har du gitt tilbakemeldinger på flere svensker i Norge?

- Jeg har sett Rami Shaaban, men det er litt lenger tilbake i tid. I tillegg har jeg gitt tilbakemeldinger på Mikael Dorsin og Christoffer Andersson, sier Semb.

Gjør det han blir bedt om

De to sistnevnte ble begge vraket i Sveriges VM-tropp, men Semb hevder han ikke hadde noe med en avgjørelsen å gjøre.

- Det var ikke så tett opp mot VM. Jeg så dem i Tippeliga-starten, sier han.

Andreas Tegström har vært en av profilene i Tippeligaen i år, og scoret et fantastisk mål mot Viking i helga da han løp fra egen halvdel, fintet vekk 2-3 Viking-spillere før han plasserte ballen i mål.

Semb har imidlertid ikke snakket med Lagerbäck om Sandefjord-spissen.

- Jeg gjør oppgavene jeg blir bedt om. Hvis det er noen jeg synes er veldig bra vil jeg nevne det, men Sverige står foran to kvalikkamper til EM, og da er det kanskje ikke rette tidspunkt å hente inn uerfarent blod, sier Semb til Dagbladet.no.

<B>HAR SETT FLERE:</B> Nils Johan Semb har gitt Lars Lagerbäck sine tilbakemeldinger på både Rami Shaaban, Christoffer Andersson, Mikael Dorsin og Pelle Nilsson. - Jeg gjør en spillerobservasjon, og gir en tilbakemelding på prestasjon. Det er ikke noe mer enn det, SIER HAN.