Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tull at vi mangler individuelle ferdigheter

Drillo bruker Stabæk - Valencia som eksempel.

TAKLINGSSKREKK: Stabæk og Morten M. Skjønsberg ble rundspilt og tapte 3-0 for Valencia i UEFA Europa League-kvalifiseringskampen for en uke siden. Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener forklaringen ligger et helt annet sted enn i forskjellen på individuelle ferdigheter.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
TAKLINGSSKREKK: Stabæk og Morten M. Skjønsberg ble rundspilt og tapte 3-0 for Valencia i UEFA Europa League-kvalifiseringskampen for en uke siden. Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener forklaringen ligger et helt annet sted enn i forskjellen på individuelle ferdigheter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen lar seg irritere over at det er så mye fokus på forskjeller i individuelle ferdigheter mellom norske spillere og spillere ute i Europa.

Drillo ble imponert over Tromsøs Europa League-innsats i Bilbao, men er direkte uenig i at det var overlegne tekniske kvaliteter som lot Valencia kjøre over Stabæk på Fornebu Arena.

- Jeg har lagt merke til at det går en bølge nå med snakk om hvor viktig det er med individuelle ferdigheter, og om hvor mye vi i Norge har å ta igjen, men jeg mener det bare er tull, sier Olsen.

- Stabæk skuffet meg stort defensivt mot Valencia. Jeg kjenner meg litt igjen i det: De andre er litt flinkere med ballen, man utvikler litt taklingskrekk, og gir dem akkurat det lille ekstra rommet de trenger, i stedet for å gå inn og takle og ta sjanser, og heller lage noen frispark, sier Drillo til Dagbladet.

Han mener samtidig det ville vært umulig for Norge å ta seg til andreplass på FIFA-rankingen dersom de individuelle forskjellene var det aller viktigste.

- Vi slo ut lag som Holland (1993) og Ungarn (1997) i min forrige periode. Det var fysikken vi ble tatt på når vi ble slått, sier Drillo.

Han kjenner igjen ferdighetsretorikken fra da han var U19-landslagstrener i EM-sluttspillet i 2003.

- Det var selvsagt helt feil den gangen også. Muligens var Portugal litt bedre enn oss, ellers matchet vi alle, sier Drillo.

- Selvfølgelig er det forskjell på Real Madrid og Rosenborg som vi så i går, men det er det mellom Real og de svakere lagene i Spania også. Vi har bøttevis av spillere med individuelle ferdigheter vi også, med slepen teknikk og stort repertoar, fastslår landslagssjefen.

I verdenstoppen uten ball
Dagens landslagsuttak var så blottet for overraskelser at Drillo og Ola By Rise så seg nødt til å vise noen skrytevideoer fra Skottland-kampen for å «friske opp seansen litt».

Videoene viste den norsk kontringsstyrken, og én individuell ferdighet Drillo er spesielt opptatt av - evnen til å ta helhjertede løp, sprintløp.

- Vi er i verdenstoppen uten ball. Spør enhver forsvarer om det, og du vil få vite hvor stor forskjell det er på å forsvare seg mot et spurtløp og et løp, sier Drillo.

TULL: Landslagssjef Egil Olsen mener forskjellen i ferdigheter mellom norske og utenlandske spillere ikke er så stor. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
TULL: Landslagssjef Egil Olsen mener forskjellen i ferdigheter mellom norske og utenlandske spillere ikke er så stor. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Når de offensive løpene kom mot Skottland var det veldig helhjerta, det er en av de tingene jeg føler vi har vært best på i de siste kampene, og vi så det særlig mot Tyskland og nå sist, sier han til Dagbladet.

I den enormt viktige bortekampen mot Island håper han han vil få se noe av det samme. Stor frihet og lite plan offensivt - og motsatt, mye plan og lite plan defensivt.

- Jeg regner med at vi vil få bakrom på Island også. Men de er sikkert veldig oppmerksomme på kontringsstyrken vår. Samtidig vil nok Island også kontre, sier landslagssjefen.

Skryter av Hreidarsson
Drillo er usikker på hvilket mannskap Island vil stille på det han kaller den «dårlige» banen på sagaøya.

Men at kaptein Hermann Hreidarsson kanskje er usikker på grunn av skade ser han i så fall på som en fordel for Norge.

- Han var en av de jeg kjente best i tida i Wimbledon. Jeg kjøpte ham til Premier League, og han var også en av de som støttet meg mest da det stormet som verst mot slutten. Han sto i spissen for de spillerne som ikke ville ha meg sparket, sier Olsen.

- Han står også i spissen ute på banen, han er en ordentlig kapteinstype, sier Drillo.

Norge møter Island borte 5. september og Makedonia hjemme 9. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media