ALENE UTEN ENEREN:  Finn Hågen Krogh (t.v.) tok andreplassen og Ronny Fredrik Ansnes tredjeplassen i Granåsen, men de to kom alene til premieseremonien.

Foto: Ned Alley / Scanpix
ALENE UTEN ENEREN: Finn Hågen Krogh (t.v.) tok andreplassen og Ronny Fredrik Ansnes tredjeplassen i Granåsen, men de to kom alene til premieseremonien. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Tull av Northug

Skistjernen får kjeft etter å ha droppet premieseremonien.

(Dagbladet): Petter Northug får kritikk av landslagsledelsen etter at han droppet premieutdelingen etter å ha vunnet 10 kilometer klassisk i Granåsen i dag.

Northug forsvant, som i går og dagen før, uten å snakke med noen, og Finn Hågen Krogh og Ronny Fredrik Aksnes måtte dermed stå på pallen alene.

Tull
- Det hadde vært hyggelig om han var der, men han var ikke det. Det er vel forståelig at han satser på å komme seg fort inn, sier leder av rennkontoret i Granåsen, Arnhild Skaanes, til Dagbladet.

Like forståelsesfull er imidlertid ikke landslagssjef Vidar Løfshus.

- Tull av Northug! Han burde absolutt stille opp på premiesermonien, sier han til VG Nett, og får støtte av rennleder Egil Aune.

- Det er klart det er synd for de som kommer hit som tilskuere når den største stjernen ikke kommer. Vi hadde jo premieutdelingen på stadion ikke så lenge etter at de beste gikk i mål, sier Aune.

Mediefri
Etter løpene både fredag og i går nektet Northug å snakke med noen, og ble refset av pressetalsmann Otto Ulseth for å ha brutt mediereglene rundt landslaget.

- Jeg ønsker ikke å si noe. Jeg tar fri fra å uttale meg denne helga, sa Northug etter gårsdagens 15. plass.

Også i dag forsvant skikongen fra medier, fans og altså premieseremonien. 

FÅR KJEFT: Petter Northug prioriterte annerledes, og det er ikke alle fornøyde med.
Foto: Ned Alley / Scanpix
FÅR KJEFT: Petter Northug prioriterte annerledes, og det er ikke alle fornøyde med. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Petter har ønsket å ha litt mediefri når han er hjemme. I tillegg var det viktig å komme seg raskt inn, kommenterer pappa John.

Fikk bot i 2010
I 2010 fikk Northug 10 000 sveitserfranc i bot etter å ha kommet for seint til blomsterseremonien etter å ha blitt spurtslått i en fellesstart i La Clusaz.

Den gang skyldte landslagsledelsen på FIS, som de mente ikke hadde informert godt nok. Det var det flere som mente var en dårlig unnskyldning.

- Det er Petter, og jeg forstår ham godt. Han er en utpreget vinnerskalle. Han er selvsagt veldig skuffet og forbannet på seg selv etter et sånt tap. Men som jeg har sagt før, har han et veldig stort apparat rundt seg, med mange norske ledere som kan ta litt tak. For dette ser absolutt ikke bra ut. Det får konsekvenser for andre, det er løpere som må stå og vente, arrangøren må vente, og også for TV og media får det store konsekvenser, uttalte NRK-ekspert Thomas Alsgaard.