Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tullete bikini-krav

Norges beste kvinnelige duo i sandvolleyball, Heidi Larsen og Sølvi Byberg, irriterer seg over at Det internasjonale volleyballforbundet har strammetbikinikravene for årets World Tour. Jentene tvinges inn i ørsmå bikinier. - Helt tullete, sier Heidi Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bikinimodellen vakte oppsikt da de tsjekkiske landslagsjentene presenterte den under landskampen mot nettopp Larsen/Byberg på Bryne sist helg (Norge tapte 6- 15).

- Jeg synes det er tullete med tvang. Kravet om at bikiniene kan være maks seks centimeter brede ved hoftene er merkelig, sier Heidi Larsen til Dagbladet.

Det internasjonale volleyballforbundet FIVB har bestemt at draktkravene fra OL blir gjeldende også i årets World Tour-turneringer, som er kvalifisering til OL i Sydney.

Den norske toppduoen satser hardt mot OL og skal i år være med på alle World Tour-turneringene. Det betyr at de må gi etter for kravene.

- Problemet er ikke at vi skal spille i bikini. Det er behagelig på stranda. Men vi irriterer oss over at det stilles krav om bestemte mål, sier Heidi Larsen.

Bikini i retur

Jentene fikk for noen uker siden tilsendt nye bikinier fra utstyrsleverandøren Adidas.

- Men de var ni centimeter brede ved hoftene. Det er ikke mye. Men de måtte likevel sendes tilbake. De skal jo være enda smalere, forteller Heidi Larsen.

FIVB går bevisst inn for å gi idretten et sexy image.

Akkurat det har Norges Volleyballforbund i flere år prøvd å forhindre.

Allerede i 1996 hadde forbundets hovedorgan, Volleyballnytt, en leder under tittelen Flotte kropper og fancy klær?

Der ble det advart mot at den bevisste kroppsfikseringen kan skremme bort flere som ikke føler seg vel med den slags.

God sak

- I Norge har vi ingen krav om bestemte mål på spillerdraktene. Jeg tror det er den beste veien å gå, mener Heidi Larsen.

Informasjonskonsulent Raymond Wardenær i Norges Volleyballforbund forteller at saken ble tatt opp med de ansvarlige i FIVB seinest i vår.

- Vi har et styrevedtak på at vi skal si ifra. Her har jentene en god sak, sier Wardenær til Dagbladet.

Eksklusiv tur

Likevel regner Heidi Larsen og Sølvi Byberg med at de må stille i mini-bikinier i den neste World Tour-turneringen, i Toronto Open i Canada 18.- 20. juni.

Larsen og Byberg startet årets sesong lovende i Acapulco i Mexico i april, der de kvalifiserte seg til hovedturneringen. Den eksklusive World Touren går verden over, med spillesteder i Canada, Portugal, Japan, Kina, Australia og Brasil.

- Vi har et budsjett på 450000 kroner som vi delvis får dekket av sponsorinntekter. Men vi er nødt til å spille inn pengepremier i år, forteller Heidi Larsen.

  • Det er mye penger å hente i World Tour. I hver turnering er den samlede pengepremie-potten på 1,33 millioner kroner.
OPPGITT: De nye volley-bikiniene overlater lite til fantasien. Den norske spilleren Heidi Larsen (bakerst) i den gamle bekledningen.