- Tullete utspill

INNSBRUCK (Dagbladet): Tidligere landslagssjef Trond Jøran Pedersen mener de norske hopperne trener feil. Han er også sikker på at han selv ville skaffet gode resultater på kort tid. - Jeg kan mine ting, sier Trond Jøran Pedersen til Nettavisen.

Landslagssjef Hroar Stjernen og landslagstrener Ludvik Zajc lar seg ikke provosere av Pedersens kritikk.

- Det er typisk norsk å komme med kritikk i etterkant, når det går dårlig. Dette utspillet er tullete, sier Ludvik Zajc.

- Hvis Trond Jøran har så klare synspunkter på ting som bør gjøres annerledes, kan han slå på tråden. Han har nummeret mitt, sier Hroar Stjernen.

- Bedre før

Ifølge Trond Jøran Pedersen, var det bedre hopping i hans regjeringstid.

- Hoppmessig har ikke verden gått mye framover siden jeg var trener. Jeg tror de norske gutta trener feil. Mange av dem har stort potensial, og burde vært i den absolutte toppen, sier Trond Jøran Pedersen til Nettavisen.

På spørsmål om han kunne tenke seg et comeback hvis han ble spurt, svarer Pedersen bekreftene.

- Jeg har hatt lyst flere ganger.

Hroar Stjernen er ikke overrasket over at Trond Jøran Pedersen er den første som går ut med kritikk av hoppledelsen.

- Han har vært kritisk helt siden han gikk av selv. Vi kan også lese resultatlister, og regnet med reaksjoner etter innsatsen i Oberstdorf (Morten Solem beste nordmann på 16. plass) og Garmisch (Tommy Ingebrigtsen bestemann på 13. plass). Det er greit med diskusjoner, men jeg vil ha dem et annet sted enn i pressen, sier Hroar Stjernen.

Alltid sirkus

I hoppuka blir det alltid sirkus når nordmennene gjør det dårlig.

- I fjor var det Bjørn Wirkola som rykket ut. Da var ankepunktet at vi satt feil i tilløpet. Vi vet at vi står for hogg, men tar kritikken innad - ikke i Dagbladet. Nå gjelder det først og fremst å beholde trua og humøret, sier Hroar Stjernen.

Ludvik Zajc har mange ting å sette fingeren på.

- Det som irriterer meg mest, er utålmodigheten hos hopperne. Alle har høye mål, og er for dårlige i motgang.

- Humøret svinger også for mye. Ingen aksepterer at andre kan være gode. Når det går dårlig, bruker vi for mye energi på det negative.

- I hoppuka er motgangen spesielt vanskelig. For å komme på bølgen igjen, trenger vi først og fremst positive opplevelser og resultater. Bare på den måten bygger vi selvtillit, sier Ludvik Zajc.

Slutt å sutre

Teknikken og treningen tror han ikke det er noe i veien med.

- Når det gjelder teknikken, er det ingen hemmeligheter. Bare småting og detaljer er forskjellig.

- Det jeg savner mest i vinter, er de hjemlige mønstringsrennene før starten på verdenscupsesongen. 21. desember var første gang vi hoppet på snø i Norge. Fortsatt lider vi under manglende konkurransetrening, sier Ludvik Zajc.

- Og hvor lang tid tar det før Hopp-Norge er i toppen igjen?

- Vi var der så seint som i lagkonkurransen i Kuopio før jul. Da var det skikkelig gøy å være nordmann. Nå sitter vi og sutrer. Det er det første vi må slutte med, sier Ludvik Zajc til Dagbladet.

RING OSS: Hroar Stjernen og Ludvik Zajk lar seg ikke provosere av utspillet til Trond Jøran Pedersen. - Har han innspill, kan han slå på tråden. Han har nummeret mitt, sier Stjernen.
UTSPILL: Trond Jøran Pedersen mener han kunne skaffet gode reultater på kort tid.