- Tullprat

Landslagskaptein Henning Berg er rystet over SV-politiker Øystein Djupedal uttalelser om at fotballproffene er grådige og selvopptatte. - Uttalelsene viser at han ikke har satt seg inn i saken. Markedsavtalen dreier seg ikke om et pengespørsmål. Det ble vi ferdige med for ni måneder siden, sier Berg til Dagbladet.

- Han forsøker sannsynligvis å få mer oppmerksomhet rundt sitt eget politiske parti, for slike kommentarer og flere av uttalelsene faller på sin egen urimelighet, sier Berg.

Han får støtte av landslagskollega og Tottenham-spiller Steffen Iversen - som av Djupedal blir bedt om å jekke seg ned flere hakk - fordi han ikke har utrettet så mye for Tottenham.

- Det er bare tullprat Djupedal kommer med. Han må konsentrere seg om det han er flink til, sier Iversen.

Manchester United-spiller Ronny Johnsen blir uthengt som et dårlig forbilde.

- Djupedal tar feil. Dette handler ikke om penger, men markedsrettigheter til sitt eget navn, sier en ordknapp Johnsen.

Etter utspillene om grådighetskulturen - som SV-politikeren kom med i Adresseavisen i går - fikk han kjeft fra den ene kanten etter den andre i hele går.

Spiller bare golf

Djupedal beskriver proffene på følgende måte:

«De er grådige og selvopptatte. De har glemt hvor de kommer fra. De har nesten bare fritid, derfor spiller de golf alle sammen.»

Det er nesten ikke grenser for hvor ille SV-representant Øystein Djupedal mener Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og de andre stjernene er som ikke har skrevet under avtalen med Norges Fotballforbund.

- Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen må huske hvor de kommer fra. Jeg har ingen forståelse for deres krav. De er dårlige forbilder, tordner Djupedal.

Striden mellom Norges Fotballforbund og landslagsspillerne engasjerer nå politikerne på Løvebakken, først og fremst de fotballinteresserte.

Rund Bondevik

- Dette har ikke Djupedal peiling på. Landslagsspillerne har bidratt til Norges Fotballforbund med 400 millioner kroner. Er det grådighet? Det er NFF som har klønet dette til, sier Ap-representant og tidligere håndballspiller Grete Fossum - som også har kastet seg inn i fotballstriden.

Tidligere statsminister og fotball-elsker Kjell Magne Bondevik kom i går kveld hjem fra ferie i Marokko.

Han sier han ikke kjenner detaljene i striden og vil ikke felle moralske dommer.

- Det er klart fotballproffene tjener veldig bra. Men jeg kjenner ikke Solskjær som grådig. Saken viser at sponsorer og penger har fått stor plass i norsk idrett.

Billige poenger

Advokat og fotballagent Gunnar Martin Kjenner mener Djupedal er ute etter å score billige politiske poenger.

- Han har ikke skjønt hva dette dreier seg om, sier Kjenner - som møtte Djupedal til debatt på TV2s «Tabloid» i går kveld.

Djupedal hevder han engasjerer seg ut fra sin kjærlighet til fotballen.

- Hvis det er så enkelt som Fossum og Kjenner vil ha det til, da bør det jo snarest finnes en løsning på striden. For det må vi få, sier Djupedal etter en dag i radio- og TV-studioer og i mobiltelefon.

- Har du greie på hva du snakker om?

- Dette var noe spissformulert og ikke helt alvorlig ment. Men de har godt betalt, og de har mye fritid. Mitt poeng er at spillerne må huske på at de en gang har vært kalv. De kommer fra norsk fotball, der det er små og store klubber, sier Djupedal og fortsetter:

- Dersom stjernene i England ønsker å inngå egne sponsoravtaler som er i konflikt med NFFs avtaler, er det meget usolidarisk overfor Fotball-Norge.

MISFORSTÅR:</B> Landslagskaptein Henning Berg mener Øystein Djupedal skyter langt over mål når han kaller proffspillerne griske. - Hadde han satt seg inn i saken ville han sannsynligvis uttalt seg på en helt annen måte, sier Berg til Dagbladet.
<B>SKJELLER UT PROFFENE:</B> SV-representant Øystein Djupedal skyter med skarpt mot de norske fotballproffene, - De er grådige og dårlige forbilder for norsk ungdom, sier Djupedal.