Tung beskjed for Raw Air

Raw Air i Granåsen og Vikersund arrangeres uten publikum. Det bekreftes tirsdag ettermiddag.

IKKE FORNØYD: Johann André Forfang var ikke spesielt fornøyd i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air. (Holmenkollrennet).
Foto: Geir Olsen / NTB Sanpix
IKKE FORNØYD: Johann André Forfang var ikke spesielt fornøyd i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air. (Holmenkollrennet). Foto: Geir Olsen / NTB Sanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Beskjeden kom etter at Folkehelseinstituttet tirsdag ettermiddag anbefalte å avlyse eller utsette alle arrangement med over 500 deltakere i Norge.

Først var det Granåsen som bekreftet at de to rennene onsdag og torsdag går uten publikum.

- Etter de siste anbefalingene fra Folkehelseinstituttet mandag ettermiddag har arrangøren i samråd med Trondheim kommune besluttet at Raw Air i Granåsen onsdag og torsdag gjennomføres uten tilskuere, skriver kommunikasjonssjef Harry Tiller i pressemeldingen.

Seinere på kvelden fulgte Vikersund opp:

- Dette er en situasjon vi ikke har sett tidligere i moderne tid, verken i Norge eller internasjonalt. Vikersund er tuftet på dugnad, og vi vil selvsagt bidra i den pågående nasjonale dugnaden for å begrense coronasmitte. Vi har alle et ansvar for å hindre at helsevesenet blir overbelastet og at personer blir syke, sier Leif Arne Berget, president i organisasjonskomiteen i Vikersund i en pressemelding.

Beskjeden fra FHI kom samtidig som dagens renn på Lillehammer ble avsluttet. Rennet, som ble vunnet av polske Kamil Stoch, ble en nedtur for de norske hopperne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer