Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tung beskjed for Raw Air

Raw Air i Granåsen og Vikersund arrangeres uten publikum. Det bekreftes tirsdag ettermiddag.

IKKE FORNØYD: Johann André Forfang var ikke spesielt fornøyd i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air. (Holmenkollrennet).
Foto: Geir Olsen / NTB Sanpix
IKKE FORNØYD: Johann André Forfang var ikke spesielt fornøyd i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air. (Holmenkollrennet). Foto: Geir Olsen / NTB Sanpix Vis mer

Beskjeden kom etter at Folkehelseinstituttet tirsdag ettermiddag anbefalte å avlyse eller utsette alle arrangement med over 500 deltakere i Norge.

Først var det Granåsen som bekreftet at de to rennene onsdag og torsdag går uten publikum.

- Etter de siste anbefalingene fra Folkehelseinstituttet mandag ettermiddag har arrangøren i samråd med Trondheim kommune besluttet at Raw Air i Granåsen onsdag og torsdag gjennomføres uten tilskuere, skriver kommunikasjonssjef Harry Tiller i pressemeldingen.

Seinere på kvelden fulgte Vikersund opp:

- Dette er en situasjon vi ikke har sett tidligere i moderne tid, verken i Norge eller internasjonalt. Vikersund er tuftet på dugnad, og vi vil selvsagt bidra i den pågående nasjonale dugnaden for å begrense coronasmitte. Vi har alle et ansvar for å hindre at helsevesenet blir overbelastet og at personer blir syke, sier Leif Arne Berget, president i organisasjonskomiteen i Vikersund i en pressemelding.

SPORTSNYHETENE: PÅ Golberg fikk en brutal start på femmila i Holmenkollen. Bilder fra NRK. Vis mer

Beskjeden fra FHI kom samtidig som dagens renn på Lillehammer ble avsluttet. Rennet, som ble vunnet av polske Kamil Stoch, ble en nedtur for de norske hopperne.

Stoch hoppet hele 139,5 meter i finaleomgangen i et nesten perfekt svev. Dermed kunne polakken juble for en ny triumf og ledelse i sammendraget i hoppturneringen.

Slovenerne Ziga Jelar og Timi Zajc tok andre- og tredjeplassen.

- Konkurransen var ikke som forventet for oss. Vi hadde større forventninger. Det var krevende forhold med mye vind. Vi fikk ikke noe hjelp, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Pedersen best

Robin Pedersen ble best av de norske gutta på 10.-plass. Han havnet over 20 poeng bak Stoch. Robert Johansson hadde uflaks med forholdene tirsdag, men ble likevel nummer 13. Daniel André Tande kom inn som 25.-mann.

BESTE NORDMANN: Robin Pedersen. Foto: NTB Scanpix
BESTE NORDMANN: Robin Pedersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dagen her ga meg en kvalifiseringsseier. Jeg er veldig happy etter tre bra hopp. I Granåsen satser jeg på å fortsette i denne stimen, sier Pedersen til NRK.

Raw Air fortsetter med kvinnens renn tirsdag kveld før alle hopperne drar til Trondheim for renn i Granåsen onsdag og torsdag.

Hele Norges coronakart