Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tung beskjed for Sverige: Sesongen over for Nilsson

Ikke kvitt sykdommen.

(Dagbladet): Det blir ingen start i Canmore for svenske Stina Nilsson, som sliter med sykdom. Det betyr samtidig at sesongen hennes er over.

Det var etter søndagens reise fra Quebec til Canmore at Nilsson begynte å føle seg dårlig.

- Det er trist at vi har tre jenter som ikke kan fortsette Touren, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip til svenske Expressen.

Nilsson følte seg uvel og holdt seg helt i ro i går. Allerede da ble det spekulert i om hun måtte gi seg.

- Det var kald og tørr luft i Quebec City. Og her i Canmore ligger vi litt høyere. Alt dette påvirker de aktive, sier Grip i en pressemelding.

Flere ute Den svenske duoen Ida Ingemarsdotter og Maria Rydqvists er forkjølet, og mister også dagens sprint.

Selv om Nilsson skulle bli frisk til neste etappe, vil hun ikke kunne delta når hun først trekker seg.

Nærmest Norge Nilsson har vært Sveriges beste løper denne sesongen. I Canada er det også hun som er nærmest sammenlagtleder Heidi Weng av de svenske jentene.

Avstanden opp til Weng er på hele tre minutter, men langt jevnere er det i konkurransen mot Ingvild Flugstad Østberg i sprintcupen.

Maiken Caspersen Falla har allerede sikret seg førsteplassen, men Nilsson er bare ett poeng bak Østberg i kampen om å bli nummer to. Den andreplassen har nå Østberg sikret seg.

Kveldens klassiske sprint vises på NRK fra klokken 21.30.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram