Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kunne sikret verdenscuptittelen

Tung dag for Klæbo da Bolsjunov vant i Falun

Verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt på dagens 15-kilometer i Falun og ble nummer 22. Aleksandr Bolsjunov spurtslo Calle Halfvarsson og vant.

TUNG DAG: Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt i Falun. Foto: NTB Scanpix
TUNG DAG: Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt i Falun. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo kunne sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen på dagens 15-kilometer i Falun, men fikk en tung dag. Det skal likevel mye til for at Klæbo ikke skal sikre seg verdenscupseieren.

Om han vinner verdenscupen vil han bli den yngste som har gjort dette på herresiden siden det ble offisiell verdenscup i 1982.

Klæbo ledet også minitouren i Falun før dagens renn, men etter Bolsjunovs overlegne seier i dag er nok håpet om å ta seieren her ute for nordmannen.

- Det er ikke noe å gjøre med Bolsjunov. Han leder med 38 sekunder og det kommer han aldri til å rote bort, sier Klæbo til NRK etter løpet.

Rolig fra start

Som kvinnenes renn tidligere i dag, startet 15-kilometeren relativt rolig. En norsk kvartett med Klæbo, Sundby, Dyrhaug og Iversen var fint med i teten, sammen med blant andre Iivo Niskanen, Dario Cologna og Aleksandr Bolsjunov.

I den innlagte spurten ved fem kilometer passerte Bolsjunov først, og russeren sikret seg med det 15 bonussekunder i minitouren. Sundby tok fem bonussekunder, og Klæbo tok fire.

Calle Halfvarsson prøvde å stikke fra på den andre runden, men svensken ble raskt tatt inn av resten av tetfeltet anført av Klæbo. Senere forsøkte også Aleksej Tsjervotkin på et rykk, uten å få en særlig stor luke.

Inne på stadion for nest siste gang var det fem russiske løpere i tet, med Klæbo noe lenger bak i feltet. Ved det andre spurtpunktet tok Bolsjunov 15 nye bonussekunder, uten at Klæbo fikk med seg noen.

På de neste kilometerne fortsatte Klæbo å tape tid til teten, selv om det ikke ble gått særlig raskt helt framme.

Halfvarsson rykket

På vei inn i den siste motbakken gikk Halfvarsson til for alvor. Svensken fikk en relativt stor luke, men inn på oppløpet ble han kjørt inn av Bolsjunov.

Halfvarsson gjorde et glipptak i spurten, og Bolsjunov tok seieren. Francesco De Fabiani ble nummer tre.

Martin Johnsrud Sundby ble beste norske på en åttendeplass.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!