Kunne sikret verdenscuptittelen

Tung dag for Klæbo da Bolsjunov vant i Falun

Verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt på dagens 15-kilometer i Falun og ble nummer 22. Aleksandr Bolsjunov spurtslo Calle Halfvarsson og vant.

TUNG DAG: Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt i Falun. Foto: NTB Scanpix
TUNG DAG: Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt i Falun. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo kunne sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen på dagens 15-kilometer i Falun, men fikk en tung dag. Det skal likevel mye til for at Klæbo ikke skal sikre seg verdenscupseieren.

Om han vinner verdenscupen vil han bli den yngste som har gjort dette på herresiden siden det ble offisiell verdenscup i 1982.

Klæbo ledet også minitouren i Falun før dagens renn, men etter Bolsjunovs overlegne seier i dag er nok håpet om å ta seieren her ute for nordmannen.

- Det er ikke noe å gjøre med Bolsjunov. Han leder med 38 sekunder og det kommer han aldri til å rote bort, sier Klæbo til NRK etter løpet.

Rolig fra start

Som kvinnenes renn tidligere i dag, startet 15-kilometeren relativt rolig. En norsk kvartett med Klæbo, Sundby, Dyrhaug og Iversen var fint med i teten, sammen med blant andre Iivo Niskanen, Dario Cologna og Aleksandr Bolsjunov.

I den innlagte spurten ved fem kilometer passerte Bolsjunov først, og russeren sikret seg med det 15 bonussekunder i minitouren. Sundby tok fem bonussekunder, og Klæbo tok fire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer