Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Tung dag på brosteinen for de norske rytterne: - Rett og slett helt ræva

Velt, girtrøbbel, lufttrykk og tunge bein preget de norske prestasjonene i E3 Harelbeke.

DÅRLIG DAG: Kristoffer Halvorsen måtte vente lenge på ny sykkel, og brøt etter den store velten som preget E3 Harelbeke. Han og flere andre nordmenn var uheldige å gå i bakken fredag. Foto: Tim De Waele.
DÅRLIG DAG: Kristoffer Halvorsen måtte vente lenge på ny sykkel, og brøt etter den store velten som preget E3 Harelbeke. Han og flere andre nordmenn var uheldige å gå i bakken fredag. Foto: Tim De Waele. Vis mer

(procycling.no): E3 Harelbeke ble et fyrverkeri av et sykkelritt på flere måter.

Quick-Steps nådeløse lek med konkurrentene resulterte i en imponerende soloseier for Niki Terpstra, mens lagkamerat Philippe Gilbert kunne juble for dobbeltseier til det belgiske laget i gruppen bak.

For de norske rytterne ble det dog ikke et blidt møte med den belgiske brosteinen.

En gedigen velt 108 kilometer fra mål dro ned flere av de norske rytterne, og det ble en tung reise for flere av dem etter det, noe også takket være Quick-Steps kjør i kilometerne som fulgte.

Kristoff med blodig kne

Både Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Kristoffer Halvorsen (Sky) og Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) måtte smake på belgisk bakke i massevelten.

- Jeg slo meg litt, men ikke veldig. Det var ikke avgjørende. Det største problemet mitt var nok at jeg hadde for mye lufttrykk i dekkene, jeg sleit da det var brostein, spesielt da det var litt flatt. Jeg må tappe ut litt mer luft til neste gang, men jeg følte meg ikke sånn supersterk, men det har jeg aldri gjort i dette løpet, så det var kanskje på det jevne, sier europamester Kristoff til procycling.no etter rittet.

- Jeg slo kneet inn i et hjul, så det begynte å blø litt. Jeg kom meg ganske greit opp til feltet igjen. Jeg sitter ganske greit inn i Taaienberg i gruppe to, og satt egentlig ganske bra helt til Stationsberg, men der var det helt stopp, utdyper han.

Boasson Hagen tar med seg det positive

Dagens beste nordmann var Edvald Boasson Hagen. Han endte som nummer 24, og gjorde et ganske godt ritt forholdene tatt i betraktning. Flere sykkelbytter, velt, forkjølelse og dårlig treningsvinter var noen av variablene som ikke spilte i rudsbygdingens favør fredag.

- Jeg følte at det ble et ganske bra ritt med tanke på det som skjedde. Jeg byttet vel sykkel tre ganger, så da er det egentlig ikke så ille. Jeg var innblandet i den store krasjen, og lå underst der, så jeg er egentlig glad for at jeg ikke skadet meg mer enn jeg gjorde der. Jeg satt ganske ganske bra foran i brosteinspartiene, så jeg er ganske fornøyd, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Jeg håper jeg ikke får noen såre muskler etter velten, forteller han. Noen skrubbsår på hoften og albuen er det han sitter igjen med foreløpig, noe han kategoriserer som "ikke så store greier".

Før velten fikk Boasson Hagen trøbbel med sykkelen for første gang. Da var det bakskifteren som var problemet, mens han på ny måtte bytte sykkel etter velten. Da sto lagkamerat Jay Robert Thomson klar med ny sykkel, som Lillehammer-syklisten fikk byttet tilbake til sin egen sykkel igjen etterhvert.

Boasson Hagen tar uansett med seg de positive tegnene videre til de viktige kommende ukene, hvor Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen, Ronde Van Vlaanderen og Paris-Roubaix venter.

Grøndahl Jansen: - Ræva dag

LottoNL-Jumbos Amund Grøndahl Jansen gikk også ned i massevelten. Det viste seg å være ødeleggende for klassikertalentets ritt.

- Jeg gikk ned. Jeg brukte en del krefter på å komme tilbake. Så viste bakgiret seg for å være ødelagt, og jeg måtte bytte sykkel. Etter sykdom er jeg heller ikke i toppslag, og jeg hadde ikke beina til å komme meg i posisjon før Taaienberg. Da var det også kjørt. Rett og slett en ræva dag, sier 24-åringen til procycling.no.

Det ble ingen skader for nordmannen som landet mykt i grøfta.

Også Kristoffer Halvorsen var uheldig og havnet i velten.

- Gikk ned, ja. Kun litt skrubb på det ene beinet. Jeg måtte vente på ny sykkel og hadde et sykkelbytte etter det. Så jeg sto av et par mil etter velten, sier den tidligere U23-verdensmesteren til procycling.no.

PS: Truls Korsæth (Astana) og Sven Erik Bystrøm (UAE) var også med i rittet. De trillet inn i gruppettoen, 14 minutter bak Niki Terpstra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling