Tung debut for Gamsten

Mistet seieren over United på overtid.

Blackburn - Manchester United minutt for minutt(Dagbladet.no): (Blackburn - Manchester United 1-1) Morten Gamst Pedersen ble kastet rett til ulvene etter overgangen fra Tromsø til Blackburn. Med plass i startelleveren bare dager etter overgangen satt press på den unge Vadsø-gutten.

Og debut-kampen ble spekket med kontroverser.

Først fikk Amoruso marsjordre ett kvarter ut i andre omgang etter å ha løpt ned Louis Saha på vei gjennom. Det var få Blackburn-patrioter enige i. Men Blackburn holdt stand, og forsvarte ettmålsledelsen med nebb og klør.

Og en fantastisk Brad Friedel i mål.

Slag i trynet

Men tre og et halvt minutt på overtid fikk United betalt for det massive presset de hadde i hele andre omgang. Også det på en kotnroversiell måte.

Louis Saha handset ballen ned til Alan Smith, som fra sju meter dundret ballen i nettaket. Fortjent, men likevel feil.

- Jeg trenger ikke se noen reprise, det skjedde rett foran meg. Det ser ut som om vi skal diskutere dommerne hver uke. Vi blir redusert til ti mann, rundspilt og så skjer dette på overtid, sier Friedel ifølge NTB. Han var slett ikke fornøyd med dommerinnsatsen i dag. Det var heller ikke Ferguson, som sa følgende om den heldige utligningen:

- Ja, det var ytterligere en feil av dagens dommer. Deres keeper var fantastisk, jeg aner ikke hvor mange redninger han gjorde, sier United-manageren, som mener de burde vunnet med seks - sju mål.

Ikke vant til tempoet?

For Gamsten ble det altså en minnerik debut. Men kanskje ikke akkurat på grunn av sin egen innsats. I store deler av kampen ble han liggende alene på kanten, og jobbet stort sett defensivt. Rytmen i forhold til lagkameratene stemte ikke i det hele tatt for Gamst.

Bortsett fra kjempesjansen han fikk ett kvarter før slutt. Brett Emerton kom seg rundt på kanten, og la tilbake til en umarkert Gamst i feltet. Men fra sytten meter satt han ballen trem eter over mål med høyrefoten.

Hadde han satt den ville han blitt publikumsyndling fra første stund på Ewood Park.

Nå må han vente noen kamper til. Men på den positive kontoen kan han sette 90 vel gjennomførte minutter i debuten. UTen å gjøre seg helt bort.

NESTEN MATCHVINNER: Paul Dickov sendte Blackburn på god vei mot tre kjærkomne poeng. Men United utlignet på overtid.