Tung Hushovd brøt

Mens Arvesen viste styrke.

Thor Hushovd brøt endagsrittet i belgiske Vlaanderen onsdag. Hushovd følte seg sliten og hadde ingenting å gi i Belgia.

Hushovd brøt rittet 30 kilometer fra mål.

– Jeg var sliten i dag og hadde ikke særlig med krefter. Regner med at jeg ikke har fått restituert meg etter Milan - San Remo. Det er tungt å være syklist på en tung dag må jeg si, sa Thor Hushovd til Syklingens verden etter løpet.

For Kurt Asle Arvesen gikk det langt bedre. Nordmannen var med hovedfeltet mot mål, men er ingen storspurter så han endte på åttendeplass.

– Det gikk overrasket bra i dag. Jeg har vært litt småsyk og gått på antibiotika siden Milan – San Remo, skriver Kurt Asle Arvesen på sin hjemmeside.

Med åttendeplassen ble nordmannen den beste CSC-syklisten i feltet.

Det lokale hjemmehåpet Frederik Veuchelen vant rittet. Belgieren sykler for den lokale klubben, Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen.

Den største favoritten, Tom Boonen fra Belgia, nådde ikke fram i spurten og endte på femteplass.

MÅTTE BRYTE: 30 kilometer før mål måtte Thor Hushovd bryte i belgiske Vlaanderen. - Det er tungt å være syklist på en tung dag må jeg si, sier Hushovd. Foto: SCANPIX
MÅTTE BRYTE: 30 kilometer før mål måtte Thor Hushovd bryte i belgiske Vlaanderen. - Det er tungt å være syklist på en tung dag må jeg si, sier Hushovd. Foto: SCANPIX Vis mer

De fleste syklistene velger nå å bli i Belgia for å sykle tre ritt i løpet av de nærmeste to - tre ukene. Deriblant klassikeren Vlaanderen rundt som sykles den 2. april. (ANB)

<B>PÅ 8. PLASS:</B> Kurt Asle Arvesen var med hovedfeltet helt inn, men var ikke sterk nok i spurten.