SJANSELØSE: Espen Ruud og OB var i realiteten sjanseløse mot et tent og toppet Villarreal i Spania. Dermed må nordmannen og lagkameratene nøye seg med Europa League-spill utover høsten.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis
SJANSELØSE: Espen Ruud og OB var i realiteten sjanseløse mot et tent og toppet Villarreal i Spania. Dermed må nordmannen og lagkameratene nøye seg med Europa League-spill utover høsten.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino KalisVis mer

Tung kveld for Ruud og Reginiussen

OB utspilt av Villarreal i Champions League-playoff.

Villarreal - Odense 3-0 (3-1 sammenlagt), Malmö - Dinamo Zagreb 2-0 (3-4 sammenlagt).

Espen Ruuds og Tore Reginiussens OB var etter hvert sjanseløse og tapte 0-3 borte for Villarreal i mesterligakvalifiseringen. Ut gikk også svenske Malmö, tross 2-0-seier hjemme mot Dinamo Zagreb.

OB hadde med seg et godt utgangspunkt til bortekampen mot spanske Villarreal, og 1-0-ledelsen fra Odense skulle forsvares for alt den var verdt. Det startet oppskriftsmessig for gjestene, men etter 50 minutter klarte de ikke å stå imot presset lengre.

Et Nilmar-innlegg ble dyttet videre mot mål av Giuseppe Rossi, og OB-keeper Stefan Wessels fomlet ballen i mål på klønete vis.

To Wessel-tabber Hakket flottere var 2-0-målet fra samme mann kvarteret senere. Rossi fikk ballen servert fra Cani og styrte den på volley inn i det ene hjørnet.

Etter 2-0 fikk Villarreal blod på tann og ville hindre et bortemål som kunne knuse klubbens mesterligadrøm. At Bashkim Kadrii fikk sitt annet gule kort like etter hjalp heller ikke gjestene, men Borja Valero sørget for at det ble spill med 10 mot 10 ved å bli utvist i det 76 minutt med en Zidane-aktig nedskalling av Andreas Johansson.

I det 82. minutt fikk Villarreal målet som trygget seieren og avansementet.

Dessverre for Wessels ble det igjen han som kunne lastes for en grov feil. Carlos Marchena fikk god tid til å sikte seg inn, og selv om skuddet var dårlig smalt det via klypene til OBs sisteskanse og i mål til 3-0. Ruud og Reginiussen spilte begge hele kampen for OB, men kunne lite gjøre for å hindre spansk seier.

VANSKELIG Å FÅ HAS PÅ: Giuseppe Rossi er en av Europas beste avsluttere, og tok godt vare på mulighetene som bød seg etter pause mot OB.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto Saiz
VANSKELIG Å FÅ HAS PÅ: Giuseppe Rossi er en av Europas beste avsluttere, og tok godt vare på mulighetene som bød seg etter pause mot OB.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alberto Saiz Vis mer

- Det er vondt å tape etter å ha ledet 1-0 fra første kamp, men i dag var Villarreal veldig gode. Vi slet med å få tak i ballen og skape sjanser. Vi prøvde å være kompakte og satse på kontringer, men det ble vanskelig når vi ble løpende mye imellom. En vanskelig kamp, oppsummerer Ruud overfor Viasat.

Nesten-mirakel i Malmö I Sverige hadde mange nærmest gitt opp Malmö før returkampen mot Dinamo Zagreb. Etter 0-0 ved pause så det enda vanskeligere ut å revansjere 1-4-tapet på bortebane, men svenskene slo om takten etter pause.

Etter 70 minutter var det duket for litt Wilton-magi. Brasilianeren tok to korte steg og smelte frisparket fra god posisjon rett i vinkelen til 1-0.

Pontus Jansson gjorde 2-0 for Malmö med fem minutter igjen å spille, og vertene skjønte at et «mirakel» var mulig. Men til tross for et par nesten-muligheter mot slutten, ville ikke den siste nødvendige ballen i mål, og Malmö må i likhet med OB forberede seg på europaligaspill til høsten.

Det ser dermed dårlig ut med tanke på å få med et skandinavisk lag i årets utgave av Europas gjeveste fotballturnering. Siste sjanse er Christian Grindheims FC København. De møter onsdag Viktoria Plzen med 1-3 i bagasjen fra hjemmekampen forrige uke.

(NTB)