Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tung kveld

Martin Ødegaards Real Sociedad gikk på en ny smell onsdag kveld.

NEDE FOR TELLING: Martin Ødegaard og Real Sociedad er inne i en tung periode. Foto: NTB Scanpix
NEDE FOR TELLING: Martin Ødegaard og Real Sociedad er inne i en tung periode. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To minutter før pause fikk Celta straffespark. Iago Aspas ble lagt ned etter for hardhendt og klønete oppførsel av Diego Llorente.

Aspas satte selv straffen. Han sendte ballen motsatt vei av keeper og dermed sto det 1-0 til gjestene. Det ble også resultatet.

Real Sociedad har tatt ett poeng på fire kamper etter koronapausen. De tre siste er endt med tap for Alavés, Real Madrid og Celta.

For første gang er det blitt tap i tre på rad under trener Imanol Alguacils ledelse.

Laget er på 7.-plass med seks poeng opp til Sevilla på 4.-plass. Mesterligaplassen ser tung ut i øyeblikket.

STRYK: Martin Ødegaard og Real Sociedad har fått kritikk for prestasjonene de siste ukene. Video: Strive / Rødt Kort Vis mer

Svak

Martin Ødegaard var småaktiv den første halvtimen i San Sebastian, uten at han klarte å skape altfor mye. Der Ødegaard var god før koronapausen, har formen hans ikke vært av samme kvalitet etterpå. Ødegaard har scoret svært dårlig på avisenes børssider, og det blir nok heller ingen store ovasjoner etter den siste opptredenen.

Ødegaard er uten målpoeng i La Liga i hele 2020. Ingen mål, og ingen målgivende. Mot Celta ble han byttet ut 12 minutter ut i 2. omgang. Han ble byttet ut i de to foregående kampene også.

Totalt sett var han ganske så anonym mot Celta. Han var nest sist på tre avslutninger og hadde noen gode tilslag på dødballer. Ellers var det ikke mye han fikk utrettet.

SLAKT: Viking fikk gule kort etter disse episodene. Bilder fra Fotball Media. Vis mer

Stinne

Gjestene fra Vigo kom til kampen stinne av selvtillit etter 6-0 mot Alavés sist, den største seieren i årets La Liga.

Laget ligger sju poeng over nedrykksstreken etter seieren over Real Sociedad. Endelig har de skaffet seg en litt bedre posisjon mot lagene de kjemper mot i bunnen av tabellen.

Real Sociedad vant det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen 2-0 etter scoringer av Alexander Isak og Martin Ødegaard. Nordmannen hadde attpåtil målgivende på scoringen til svensken.

I disse tider skinner ikke lagets skandinaver like mye.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!