Tung start for favoritten i Afrikamesterskapet

Elfenbenskysten snublet mot Togo.

UAVGJORT: Salomon Kalou og Serge Gakpe i duell i 0-0-kampen mellom Elfenbenskysten og Togo. Ahmed Belmekki / Anadolu Agency
UAVGJORT: Salomon Kalou og Serge Gakpe i duell i 0-0-kampen mellom Elfenbenskysten og Togo. Ahmed Belmekki / Anadolu AgencyVis mer

Elfenbenskysten er regjerende mester i Afrikamesterskapet, og regnes som favoritter i år. I åpningskampen klarte de imidlertid ikke mer enn 0-0 mot Togo.

- Vi fikk ikke starten vi hadde ønsket oss, innrømmer trener Michel Dussuyer.

Dussuyers mannskap maktet ikke å skape mange sjanser i oppgjøret mandag. Crystal Palace-ving Wilfried Zaha fikk Elfenbenskystens kanskje beste mulighet, men forsøket hans ble blokkert av Togo-forsvaret.

- Det er fortsatt to kamper å gjøre det på. Vi forventer mer av oss selv. Vi klarte ikke å spille med nok intensitet i dette oppgjøret. Men det var veldig varmt for spillerne, sa Dussuyer.

- Vi maktet ikke å "destabilisere" Togo-laget, la han til.

Imponert

Togo fikk en god mulighet ved Kodjo Laba, men angriperens heading var for svak. Togoleserne var likevel fornøyd med uavgjort.

- Jeg føler vi spilte bra. Hatten av for spillerne mine, for jeg fryktet Elfenbenskysten før kampstart. Vi klarte nesten å vinne kampen, noe som ville ha vært fantastisk, sier Togo-trener Claude le Roy.

Adebayor kaptein

Emmanuel Adebayor var kaptein for Togo i oppgjøret, tross lite kamptrening i beina. Den storvokste spissen er for tiden klubbløs. 32 år gamle Adebayor har en fortid i klubber som Arsenal, Manchester City, Tottenham og Crystal Palace.

Fire av de første fem kampene i Afrikamesterskapet har endt med poengdeling.

(NTB)