SATTE IKKE PREG PÅ KAMPEN: Joshua King fikk spille 53 minutter i kveld. Foto: NTB Scanpix
SATTE IKKE PREG PÅ KAMPEN: Joshua King fikk spille 53 minutter i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tung start i Premier League: Nordmennene byttet ut omtrent samtidig i tap

Joshua King og Alexander Tettey.

Norwich - Crystal Palace 1-3 (0-1)

Bournemouth - Aston Villa 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Halvparten av de norske spillerne som er registrert på Premier League-lag denne sesongen startet i kveld. Alexander Tettey (Norwich) og Joshua King (Bournemouth) fikk begge muligheten til å vise seg fram fra start.

Brede Hangeland (Crystal Palace) var ikke med i troppen i kveld, mens Martin Samulesen (West Ham) er den siste nordmannen som kan få spilletid i engelsk toppserie denne sesongen.

Men begge nordmennen ble byttet ut tidlig i andre omgang, da Bournemouth og Norwich gikk på sure hjemmetap.

Lite stemte Alexander Tettey testet skuddfoten etter åtte minutter, men ballen var ikke i nærheten av å treffe mål. Nordmannen var tydelig misfornøyd med seg selv etter den avslutningen.

TOK LEDELSEN: Crystal Palace har nettopp gått opp til 1-0 mot Norwich. Foto: Action Images / Tony O'Brien / NTB Scanpix
TOK LEDELSEN: Crystal Palace har nettopp gått opp til 1-0 mot Norwich. Foto: Action Images / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

Norwich hadde noen gigantiske muligheter tidlig i kampen, men spillerne var akkurat litt for seint på ballen i de avgjørende øyeblikkene, som da Lewis Grabben styrte ballen like utenfor stolpen etter 10 minutter.

- Det er klisjeen med skonummer og alt det der. Det er veldig lite om å gjøre at ikke sesongens første scoring kommer på Carrow Road, uttalte Kasper Wikestad i kommentatorboksen til TV 2.

Etter 23 minutter fikk Alexander Tettey det gule kortet etter at han var alt for seint inn i en takling.

I stedet gikk det som det ofte gjør i fotball. Laget som ikke skaper noe får et mål ut av nærmest ingenting. Og det var et lekkert angrep av Palace som sendte laget i føringen. Jason Puncheon slo et perfekt innlegg fra høyre, og tidligere United-spiller Wilfried Zaha satte bredsiden til og sendte ballen i nettmaskene.

Kalddusj Etter hvilen fikk Norwich en ny kalddusj. En ball ble slått inn på bakerste stolpe, hvor 34-åringen Damien Delaney dukket opp. Fra skrått hold banket han ballen i nettmaskene.

Like etterpå vartet Crystal Palace-keeper Alex McCarthy opp med en strålende redning på et forsøk fra Lewis Grabban.

0-2:
Damien Delaney feirer lagets andre scoring mot Joshua King og co. Foto: Action Images / Henry Browne / NTB Scanpix
0-2: Damien Delaney feirer lagets andre scoring mot Joshua King og co. Foto: Action Images / Henry Browne / NTB Scanpix Vis mer

Alexander Tettey ble byttet ut etter 54 minutter, og erstattet av Nathan Redmond. Nordmannen hadde noen småsjanser, uten å sette preg på kampen. Og det var nettopp Redmond som reduserte.

Ut av ingenting hamret Redmond til, og ballen snek seg inn helt nede ved stolpen. Morwich-fansen øynet håp, og noen minutter etterpå trodde de at utlikningen var et faktum.

James Cameron fikk et oppspill i boksen og kastet seg rundt med en høy fot i ansiktet på sin oppasser. Ballen gikk i mål, men dommer Simon Hooper mente det var farlig spill. Det så ut som en meget tvilsom avgjørelse fordi forsvareren oppsøkte situasjonen ved å bøye seg ned.

På overtid ville hjemmelaget ha straffespark, uten å bli hørt. Og da Yohan Cabaye scoret i sin Premier League-debut etter overgangen fra PSG, ble det tap i ligapremieren for de gulgrønne.

King startet Joshua King fikk i likhet med Tettey det gule kortet tidlig i oppgjøret mot Aston Villa. Nordmannen kom ikke til noen gode muligheter i en sjansefattig førsteomgang på Vitality Stadium.

Allerede etter 53 minutter ble nordmannen byttet ut til fordel for Yann Kermorgant.

SURT TAP: For Alexander Tettey og Norwich. Foto: Action Images / Peter Cziborra / NTB Scanpix
SURT TAP: For Alexander Tettey og Norwich. Foto: Action Images / Peter Cziborra / NTB Scanpix Vis mer

Bournemouth scoret hele 98 mål i Championship forrige sesong, hvor spillere som Callum Wilson, Yann Kermorgant og Matt Richie noterte seg for mange mål. I kveld fikk hjemmelagets spillerne erfare at Premier League er noe helt annet.

I stedet var det Aston Villa som fant veien til nettmaskene i andre omgang. Rudy Gestede stanget inn et innlegg i sin første Premier League-start for bortelaget etter overgangen fra Blackburn.

Det ble også kampens eneste scoring.