Tung tid for Hilde: - Økonomisk går det ikke rundt i det hele tatt

- Har vært mye sur og forbannet.

TØFT: Tom Hilde står utenfor landslaget, og må grave dypt i egen lomme for å få det til å gå rundt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TØFT: Tom Hilde står utenfor landslaget, og må grave dypt i egen lomme for å få det til å gå rundt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Tom Hilde står uten landslagsplass, famler etter gammel storform og har tatt et «stort jafs fra sparekontoen».

Alt for å holde i live drømmen om å vinne hopprenn igjen. Lite tyder på at Asker-hopperen får sjansen under verdenscupåpningen i Klingenthal om drøyt to uker.

- Jeg stiller med dårlige kort nå. Jeg har svake resultater fra i sommer og står utenfor landslaget, sier Hilde.

- Men ikke avskriv meg, selv om jeg ikke graver meg et hull i bakken og knekker skia mine om jeg vrakes. Jeg har på ingen måte gitt opp, sier 28-åringen til NTB.

Han deltar under norgescuprennene i Midtstua i helgen.

- En avgjørende test for Tom, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Egenkapital Uten landslagsplass må Tom Hilde klare seg selv i jakten på den fjerde verdenscupseieren.

- Økonomisk går det ikke rundt i det hele tatt. Jeg har tatt et stort jafs fra sparekontoen. Jeg har bygd opp kapital i ni år som jeg forsyner meg av, sier Hilde.

Han poengterer at trening er gratis, at motivasjonen fortsatt er på topp og varsler gode resultater utover vinteren.

- Jeg er et godt stykke bak skjema. Så ærlig skal jeg være, men jeg har gjort helomvending i sommer hva gjelder trening og teknikk. Det har tatt enormt med tid, mer tid enn ventet. Men jeg ser at det begynner å svare bedre, sier Hilde.

Endret sittestillingen Resultatene har uteblitt i sommer.

- Jeg har ikke stresset, men har vært mye sur og forbannet når jeg har landet langt oppe i bakken, medgir askerbøringen.

- Først brukte jeg halve sommeren til å finne fornuftig sittestilling, ikke det surret som har vært der de to-tre siste årene. Det tvang også fram ny sats. En lang prosess. Målet er at jeg innimellom viser hopp i verdensklasse i vinter, men det skjer nok ikke med en gang, sier Hilde.

Hoppuke-reprise? Nå sikter han seg inn mot deltakelse på hjemmebane i Lillehammer under verdenscuprennene tidlig i desember.

- Da håper jeg å ha nok hopp i kroppen til å vise det jeg har trent på i sommer. Det kan bli litt opp på resultatlisten. Jeg håper å spisse formen til hoppuken, sier Hilde.

Det var da også i Bischofshofen han tok sin hittil siste seier i verdenscupen. Den kom 6. januar 2011. Da ble han også treer sammenlagt, slik han også ble to år senere.

- Det er bra om Tom tenker slik. Det gir ham tid. Han elsker skihopping og vil tilbake. Resultatene i sommer har ikke vært bra, men han er inne i en god prosess. Ting er på gang. Så får vi se hva han leverer i helgen, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Det er allerede klart at formsterke Daniel Tande deltar i sesongåpningen i Klingenthal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram