Tunga på gullskåla

MANCHESTER (Dagbladet)Freddie Ljungberg løp rundt med champagnesveis. Gunners-svingen gråt av glede over the Double, og Uniteds stjerner var deppa. Arsenal gjorde Old Trafford om til Drømmenes Riksteater.

- Det er klart dette var surt, og det spiller ingen rolle om jeg har scoret mange mål denne sesongen, så lenge United ender opp med ikke å vinne noe som helst. Det er ikke godt nok for oss i denne klubben, sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet onsdag kveld. Arsenal hadde vunnet mer enn fortjent, og vist hvilken klubb som er årets klart beste i Premier League: G for Gunners og Gratulasjoner.

- Arsenal vant fortjent, sa Solskjær, mens franske, svenske og engelske VM-spillere som Patrick Vieira, Sylvain Wiltord, Sol Campbell, David Seaman, Ray Parlour, Ashley Cole og Freddie Ljungberg ikke ville reise hjem fra Old Trafford denne kvelden. Det skjønner vi godt, og nå må boka «Tribunefeber» bli pensum for alle lilleputter.

Freddie Ljungberg var mannen bak skuddet som endte opp hos Sylvain Wiltord. Franskmannen sendte Arsenal rett inn i himmelspretten, og United ned på en foreløpig tredjeplass.

- Jeg har vært tre sesonger i Arsenal, og dette har jeg virkelig ventet på å få være med på, å vinne noe med klubben. At vi gjorde det på Old Trafford, gir seieren det store ekstra, sa jubelsvensken.

- Jeg beviste vel med denne kampen at denne klubben betyr alt for meg, sa Patrick Vieira, ettersom det spekuleres på om han ønsker seg vekk fra gullklubben.

Karneval

Arsenal gjentok dermed suksessen fra sesongen 1997- 98. Best i både cup og liga. Det som på fagspråket heter the Double.

Seieren mot United var klubbens tolvte på rad. Arsenal ble også de første, siden Preston North End i sesongen 1888- 89, som ikke har tapt en eneste bortekamp. Ikke rart det var karneval i bakgatene rundt Highbury natt til i går.

Sir Alex Ferguson prøvde nok å sove, men han hadde et blikk du ikke viser barna - med mindre du vil skremme dem til å holde med United.

Olmt blikk

Arshne Wenger, Arsenals jublende manager:

- Vi har vunnet the Double, vi har ikke tapt en eneste bortekamp denne sesongen, og vi har scoret mål i samtlige kamper. Det er rett og slett mektig.

Sir Alex Ferguson, Manchester Uniteds olme manager:

- Når du taper seks hjemmekamper, fortjener du ikke å vinne ligaen, sa han.

Ettersom Liverpool vant mot Blackburn, kan det ende med at United må spille kvalik for neste sesongs Champions League.

FREDDIES DOUBLE: Fredrik Ljungberg og Arsenal kom til Old Trafford vel vitende om at de trengte ett poeng for å vinne Premier League. Ljungberg & Gunners tok like så godt alle tre.