Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett

Tunge tanker for Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen (27) er ikke sikker på at han har taklet all framgangen sist sesong på riktig måte.

SLEIT: Sondre Nordstad Moen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLEIT: Sondre Nordstad Moen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

I desember var det snakk om at han skulle ta Are Nakkims 28 år gamle rekord på 10.000 meter, men Moen endte opp med 28.37,92, og 5.-plassen viste at det var 1.05 minutt opp til Nakkims rekord.

Trønderen slet med motivasjonen på tampen av løpet.

– Det ble masse tanker i hodet, og det er sånn det blir når du får det tungt i den siste tredelen av et langt løp.

Moens ekstreme høydetrening i Kenya har ikke gitt utslag denne sesongen. Hovedårsaken var skader og sykdom i januar og februar. Han fikk ikke lagt ned grunntreningen som kreves.

Bingo

– Det opplegger jeg kjører, jeg skal ikke si at det er bingo, men hvis det først bikker litt feil vei, og du ikke får snudd det kjapt, så er det ofte litt tungt å snu i det hele tatt. Fjoråret var helt fantastisk, og kanskje var jeg ikke forberedt mentalt på hvordan jeg skulle takle den oppturen. Det er de færreste som setter personlig rekord på alt fra 3000 meter til maraton på ett år og topper det hele med europarekord på maraton, sa en skuffet Moen etter Bislett-løpet.

Moen var slett ikke sikker på om han orket å fullføre løpet som ble vunnet av kenyaneren Dominic Kiptarus med 28.05,34.

– For å være helt ærlig tenkte jeg faktisk på å bryte med ti runder igjen. Dessverre. Jeg følte på pusten at jeg løp på tredjegiret. Jeg hadde melkesyre på slutten, og det er ting i systemet som går veldig tregt.

Han hadde en anelse om at det er stykke opp til toppform.

– Jeg dempet forventningene veldig i de siste dagene og sa at jeg var fornøyd om jeg kom under 28 blank hvis forholdene var greie. Rekorden snakket vi om i desember. Det er mye som kan skje på den tiden, både av plusser og minuser.

Moen synes også det ble i varmeste laget på Bislett til å løpe 10.000 meter. Han fikk ikke det mekaniske til å stemme.

Støtte

– Jeg er bedre enn det jeg fikk vist i dag, men jeg er ikke stand til løpe under 28 minutter per dags dato.

Heiaropene og støtten fra publikum ble dagens høydepunkt for 27-åringen fra Trondheim.

– Det var gøy å løpe, men synd at jeg ikke fikk noen god følelse, men sånn er det. Jeg er inne i en litt tung periode, og jeg håper at jeg kan snu det.

Sveitseren Julian Wanders løp på 28.07,15 og viste at det ikke bli enkelt å hente gull på 10.000-meteren under EM i Berlin i august.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media