Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

- Tungt å se et av sesongens store mål gå i dass

Emil Iversen reiser hjem fra Tour de Ski.

OVER FOR DENNE GANG: Emil Iversen kom seg såvidt i mål på dagens jaktstart og reiser hjem til Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
OVER FOR DENNE GANG: Emil Iversen kom seg såvidt i mål på dagens jaktstart og reiser hjem til Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Emil Iversen startet dagens jaktstart som nummer seks, men kom i mål som nummer 31.

6.20.5 etter vinneren Sergej Ustjugov må enda en av de store forhåndsfavorittene se at årets Tour de Ski er over.

- Det er tungt å se at et av sesongens store mål går rett i dass, sa en uvanlig lite sprudlende Iversen i pressesonen etter løpet.

Kan ikke tyne strikken mer

Han måtte slippe et helt tog av løpere forbi seg, og da han ikke en gang maktet å henge på den store gruppa av løpere skjønte han at det var over.

I dag, og for resten av touren.

- Jeg har kjent det litt de siste dagene, at jeg ikke har vært helt som jeg har villet. Jeg hadde håpet det skulle løsne, men det har det ikke gjort. Jeg kjenner i dag at det ikke er noen framgang å spore, og da skjønner jeg at jeg bare må gi meg. Jeg kan ikke tyne strikken noe mer, sier han.

Han kunne brutt løpet, men skled etterhvert inn til mål sammen med sveitsiske Paul Constantine Pepene, som holdt omtrent samme fart på slutten.

Ikke helt den utøveren Iversen normalt må gi tapt for på oppløpet.

Ringer Petter

Han er usikker på om han er frisk.

- Ja, jeg vet ikke. Hadde jeg vært journalist hadde jeg ikke merka en dritt, men jeg er langrennsløper og kjemper mot de beste i verden. Da kan ikke kroppen være 99 prosent, den må være 110. Sånn som det er nå så føler jeg at jeg går med brekket på, og om det er det ene eller det andre, det vet jeg ikke. Nå må jeg bare få kommet meg hjem og få litt overskudd, sier han, og håper å rekke et fly fra München allerede i kveld.

Hva han skal gjøre når han kommer hjem har han naturlig nok ikke planlagt.

- Det blir noen dager på sofaen, i hvert fall, sier han, og blir minnet på at det sitter en annen langrennsløper og ser på i en sofa i Trondheim.

- Ja, jeg skal ringe på Petter nå og spørre hva han har gjort i det siste. Jeg får dra til han og spille litt Fifa, kanskje, smiler han.

- Nå må jeg bare gi meg og slappe av, så får jeg begynne og trene igjen. Det kommer masse skirenn, så jeg skal ikke gi meg helt for sesongen ennå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling