Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tungt for en gutt fra Stavanger

Viking står med begge beina i sumpa. Nytt tap, og bare fire poeng etter ni kamper gjør at de ligger helt sist i Eliteserien. - Fryktelig, sier kaptein Andre Danielsen om situasjonen i klubben. 

Viking-kaptein Andre Danielsen har spilt hele sitt voksne liv for klubben, og ser med tungt hjerte på det som skjer i klubben akkurat nå. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Viking-kaptein Andre Danielsen har spilt hele sitt voksne liv for klubben, og ser med tungt hjerte på det som skjer i klubben akkurat nå. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking-Aalesund 1-2

Etter nok et tap, og stadfesting av jumboplass i Eliteserien er situasjonen mørk og dyster i Viking. Det smelles med dørene og sparkes i flasker i garderoben. Ting er ikke som de en gang var. Økonomien er skakkjørt, og nå snakkes det om å selge den forholdsvis nye Viking stadion.

Oppi alt står en mann som er Viking-gutt gjennom tykt og tynt. Kaptein André Danielsen nærmer seg med stormskritt 500 kamper for klubben, og har vært med på det meste. Fra spill på gamle Stavanger stadion, bronse i serien og UEFA cup-spill, til nå å stå i fare for å rykke ned til Obos-ligaen.

- Vi må ikke tro at vi er for gode til å rykke ned, sa han i et intervju tidligere denne sesongen.

Og det har han kanskje rett i. Viking kan rykke ned til nest øverste nivå for første gang siden 1988 om de ikke får skuta på rett kjøl igjen. Når Dagbladet treffer Danielsen i mixed zone etter kampen har han med seg sønnen, som er god å ha i en slik situasjon. Men han klarer ikke å skjule sin enorme skuffelse.

- Det er tøft. Det er utrolig frustrerende. Vi har ingen marginer med oss, og klarer ikke å vippe noen kamper i vår favør. Hadde vi i det minste klart å tatt et poeng her hadde det vært greitt, men vi klarer ikke det. Nå er det tungt, sier Danielsen.

- Fryktelig

- Hva tenker du om den situasjonen Viking er i akkurat nå?

- Det er fryktelig. Den eneste trøsten er at det er 20 kamper igjen. Det er bare oss som kan gjøre noe med dette. Det finnes ingen som kommer inn å hjelper oss eller noe, sier han.

- Hvor store følelser har du for akkurat denne klubben?

- Nei, dette er klubben min. Jeg har holdt på i hele det voksne livet mitt denne klubben, og akkurat nå er det tungt. Det er tungt for en gutt fra Stavanger.

Kaptein Danielsen er en av de rutinerte på det unge Viking-laget, og drar fordel av at han har vært gjennom en lignende situasjon før. Under svenske Tom Prahls ledelse i 2006 stod laget i fare for å rykke ned, før han fikk sparken og Tom Nordlie kom inn og reddet laget.

Sliter med selvtilliten

Nå finnes det ingen midler til å hente inn verken nye spillere eller å sparke trenere. Viking-gruppa må snu dette helt selv.

- Det står i alle fall ikke på motivasjonen vår. Akkurat nå går det på selvtilliten. Det blir tyngre og tyngre jo mer kamper du spiller og resultatene ikke går din vei, sier Danielsen.

- Det var positivt i Stavanger etter kampene mot Rosenborg og Odd. Hva i alle dager har skjedd?

- Hadde vi visst det hadde vi gjenskapt det hver gang. Det er 11 mann som skal prøve å tenke likt, men så blir det bare forskjellig. Det er vanskelig å hente seg inn igjen, ser det ut til, sier Danielsen.

- Må ut av rotet

- Når blir det gøy igjen i Viking?

- Det blir når vi kommer oss ut av dette rotet vi har havnet opp i, sier han.

- Da tenker du ikke på den økonomiske situasjonen?

- Den kan ikke jeg gjør noe særlig med. Den regner eg med at de som sitter litt høyere oppe ordner etter hvert, sier han.

- Så er målet er å holde dere oppe?

- Ja, nå er det bare det som teller, avslutter Danielsen.