Tungt for «Innovation»

CAPE TOWN (NTB): Den norske båten fikk en svak start på andre etappe i Verden rundt-seilasen i helgen. Mens lederbåtene fosset fra Cape Town i god vind, lå Knut Frostad og mannskap i vindstille tredje sist etter et drøyt døgns seiling.

Søndag ettermiddag var det 90 nautiske mil fram til ledende «Swedish Match». Det tilsvarer 16 mil på land og er bekymringsfullt mye. Nordmennes kursvalg var ikke bra og kan få store konsekvenser på en etappe der det ikke er ventet store forandringer underveis.

«Swedish Match» valgte en annen kurs enn de andre båtene fra start lørdag, og fikk meget godt betalt for å legge seg lenger ut på havet. På andreplass følger nok en svensk båt, «EF Language».

Ny mann overbord

David Witt, som var med «Innovation Kværner II» under første etappe av Verden rundt-seilasen, er erstattet med newzealenderen Robbie Naismith. Witt hadde kun avtalt å seile en etappe med Knut Frostad og co., og han har nå reist tilbake til Australia til sin gravide kone Cally.

Robbie Naismith er en av verdens mest erfarne trimmere og rormenn. Han har deltatt i Verden rundt-seilasen to ganger tidligere, først i 1989/90 ombord på irske «NBC» og sist for «Yamaha» i 1993/94. «Yamaha» vant da W60-klassen.