Tungt for Kjersti

VALENCIA (Dagbladet): Spania- Norge 22-20. Eks-russeren Natalia Morskova ofret alle sine kilo for sitt nye hjemland, og sørget for at Kari Solem brakk et bein i håndleddet, at Kjersti Grini fikk et tungt comeback på landslaget, og at Spania banket Norge for alle første gang.

Søndag møtes lagene til returkamp i Førde. Med nytt tap eller uavgjort, kan Norge fort være ute av EM-sluttspillet i Nederland i desember.

- Men det skal være fullt mulig å ta dette laget, selv om spanjolene har utviklet seg kraftig, sier landslagstrener Marit Breivik.

Med kolossen Morskova og ellers ekstremt fotrappe spillere, er plutselig Spania blitt en nasjon å regne med i internasjonal kvinnehåndball.

Til tross for firemålsledelse midtveis i første omgang, klarte aldri Norge å feste grepet. Spanjolenes offensive, uortodokse og fotrappe forsvarsspill bidro til mye offensivt krøll fra Norges side.

Ikke bra nok

Ballen ble kastet over sidelinja, og det krydde av tekniske feil.

- Vårt angrepsspill var ikke bra nok. Det manglet både rytme og fart, sier Breivik.

- Spania har utviklet seg mye, og fått en helt annen selvtillit. Nå spiller de for å vinne, sier Kjersti Grini.

Hun spilte sin første kamp for Marit Breivik siden EM-finalen mot Danmark for snart 15 måneder siden. Men comebacket etter kneskaden kunne endt mye bedre.

Etter en famlende start, spilte hun seg opp ut over i kampen. Men det historiske tapet overskygget Kjerstis etter hvert oppløftende comeback.

Brakk et bein

Den ferske spanske statsborgeren Natalia Morskova utgjorde den store forskjellen på laget. Hun scoret fire mål, men var nest sist på langt flere. I tillegg er hun stor og knallhard i forsvar.

Det fikk strekspiller Kari Solem merke. Etter bare fem minutter brakk hun et bein i håndleddet etter et sammenstøt med Morskova. Solem fortsatte kampen, men måtte gi seg etter et nytt sammenstøt et kvarter seinere.

Morskova var for øvrig årsaken til fire norske utvisninger.

  • Norge startet brukbart og hadde en 9-5-ledelse vel midtveis i 1. omgang. Mye takket være en energisk Trine Hatvik, som scoret åtte mål. Mot slutten av omgangen ble Trine sittende på benken, og Spania kom tilbake, overtok initiativet og gikk til pause med 12-10 i lommen.

I 2. omgang hadde Norge kontakt noen ganger, men hjemmelaget avgjorde i en spennende avslutning.

<B>TØFT:</B> Ikke noe oppløftende comeback for Kjersti Grini på landslaget. I går gikk Norge på historiens første tap for Spania, og nå står EM-deltakelsen i fare.