Kristiansund-keeper Sean McDermott:

Tungt psykisk: - Overga meg til Jesus

Sean McDermott reddet straffe i Kristiansund-seieren over Vålerenga. Etter kampen fortalte han om en tung tid, hvor Jesus ble redningen.

TAKKER GUD: Sean McDermott takker gud etter kampen mellom Vålerenga og Kristiansund. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde en veldig dårlig periode psykisk for noen år siden. Jeg overga meg til ham. Da skjedde det noe magisk, det bare forsvant sånn, forklarer McDermott, og knipser med fingeren for å illustrere.

- Jeg kan ikke forklare det selv. Det må jeg spørre ham om selv når jeg forhåpentligvis ser ham en dag, fortsetter han.

Norsk-iren fra Kristiansand hadde i 2019 et kort opphold i Dinamo Bucuresti, men returnerte til Kristiansund bare noen få måneder seinere etter bare tre kamper, og krass kritikk fra Mircea Rednic.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- 100 prosent fokus på Jesus

På banen leverte McDermott mot Vålerenga 16. mai. Han reddet Aron Dønnums straffe, og hadde flere gode redninger.

Straffen burde vært tatt om igjen, ettersom McDermott sto utenfor streken da straffa ble tatt, men det så aldri dommeren.

Keeperen mener han har støtte fra høyere makter også når han står i mål.

- Jeg har 100 prosent fokus på Jesus, og takker Gud for at det går som det går, og gutta som blokkerer og ofrer seg foran meg, forklarer keeperen.

- Kan du utdype hva troen betyr for deg?

- Han er med i alt. Når ting går dårlig og bra. Folk er med deg av og til, så er de borte. Jesus er med deg uansett, også om du gjør dårlige ting, han er med og løfter deg opp.

AMPERT: Aron Dønnum (23) har flydd høyt i seriestarten. 16. mai misset han straffe, og kom i høylytt krangel med trener Dag-Eilev Fagermo. Video og reporter: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Hold kjeft

Mens det var hallelujastemning i Kristiansund-leiren etter sesongens første seier, var det mindre kristelige meldinger som fløy mellom Vålerenga-profilene. Lyden fra stadion plukket opp at Aron Dønnum ba sin egen trener, Dag-Eilev Fagermo, holde kjeft.

HOLD KJEFT: Høy temperatur da Aron Dønnum ba trener Dag-Eilev Fagermo holde kjeft. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HOLD KJEFT: Høy temperatur da Aron Dønnum ba trener Dag-Eilev Fagermo holde kjeft. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det blir litt ampert når vi ikke får det til. At vi roper litt til hverandre tåler vi, ikke noe å henge seg opp i, forklarer Dønnum til Dagbladet.

- Er det greit, Fagermo?

- Ja, innenfor de normene som er. Han står på knallhardt, han. Hadde han vært en latsabb som ba meg holde kjeft hadde han blitt bytta ut.

HOLD KJEFT: Det ble hett da Aron Dønum ba Vålerengas trener Dag-Eilev Fagermo om å holde kjeft. Video og reporter: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Jeg er opptatt av engasjement, vil det beste for Vålerenga, og det kan være at jeg og sier for mye, fortsetter Fagermo.

- Du liker at det fyres litt?

- Om jeg liker? Jeg er opptatt av å vinne, og da ser du passion på sidelinja.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer