Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tungvektslegenden til Brækhus: - Jeg skal være ærlig med deg. Og ikke slå meg nå ...

Tittelkamp i morgen.

• Oppgjøret går på Viaplay.no 21.30 på lørdag - Dagbladet følger kampen

(Dagbladet): I morgen kveld er det duket for Cecilia Brækhus' første kamp på 15 måneder når hun legger beltene sine i potten mot uruguayanske Chris Namus (krever innlogging).

I forkant av kampen har Brækhus møtt den ukrainske tungvektslegenden Vladimir Klytsjko. Under dette møtet Viasat har filmet, avslører Klitsjko at han ikke alltid har vært noen stor tilhenger av kvinne-boksing.

- Jeg skal være ærlig med deg. Og ikke slå meg nå ... men jeg var mot kvinneboksing for 15 år siden. Jeg skjønte meg ikke på det, og jeg ville ikke høre noe om det, sier den forhenværende ubestridte tungvektsmesteren.

Han forteller videre at han nå har skiftet mening.

- Så ble jeg kjent med Regina Heimlich, og jeg så hvor mye energi hun tok med seg inn i kampene. Jeg er også sikker på at noen av dine kamper er mer spennende og mer interessante enn kampene til gutta.

Les også: Amerikansk toppbokser: - Brækhus blir like stor som Mayweather

- Der jeg vil være Brækhus selv veide inn til 66,6 kilo foran morgendagens tittelkamp. Hun mener selv at hun er akkurat der hun skal være før det braker løs.

- Det gikk greit. Det synes ikke som om jeg har vært borte i det hele. Jeg er akkurat der jeg vil være akkurat nå. Vi har jobbet hardt for å gå opp i vekt. Jeg tror jeg er raskere enn henne, men hun har større rekkevidde enn meg, sier Brækhus til NTB.

- Jeg har sparret en del mot boksere med større rekkevidde så det er jeg forberedt på.

34-åringen setter alle sine fem VM-belter i weltervekt på spill. Hun er tittelforsvarer i forbundene World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO), World Professional Boxing Federation (WPB) og International Boxing Federation (IBF).

Godt forberedt Jonathan Banks er treneren til «The First Lady». Også han mener at tittelholderen er klar for det som venter henne i ringen i morgen.

Alt har vært veldig bra etter at vi reiste tilbake fra Oslo og kom hit. Vi hare jobbet litt lett hver dag for å passe på at Cecilia er i den formen vi ønsker. Det er det jeg har vært mest opptatt av de siste dagene.

Han forteller videre at forberedelsene har vært som de skal være, og at de ikke har tenkt annerledes før denne kampen enn de har gjort før andre tittelkamper.

Vi snakker om de samme tingene hele tiden. Det er ikke noe hokuspokus før denne kampen. Jeg forteller henne akkurat de samme tingene nå som før vi startet denne oppkjøringen. Ingenting er forandret. Det gjelder å ha fokus på kampen, forklarer amerikaneren, som også er trener for Klitsjko, overfor NTB.

• Oppgjøret går på Viaplay.no 21.30 på lørdag - Dagbladet følger kampen