Tungvektsmester røyket hasj som 12-åring

Frank Bruno avslører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Frank Bruno ble hele Storbritannias yndling da han løftet WBC-beltet i tungvekt i 1995. Ett år senere ble han beseiret av Mike Tyson, og en øyeskade stoppet karrieren.

Det ble snakket om comeback i 2003, men i stedet ble bokseren tvangsinnlagt på psykiatisk sykehus samme år.

Nå har den 43-årige bokseren gitt ut boka «Frank - Fighting back». I utdrag publisert i britiske aviser forteller Bruno at han har misbrukt cannabis jevnlig siden han var 12 år.

Han røyket stoffet for å slappe av, til og med etter viktige kamper i ringen.

Han røper også at han gikk på kokain i et halvår i 2000.

- Kokain tok over hjernen min. Jeg skulle ønsket jeg aldri hadde oppdaget det. Å bruke det var det verste jeg kunne gjort i min mentale situasjon. Det var som et bunnløst sort hull, skriver Bruno.

Bruno-promotor Frank Warren forteller til The Times i dag at han tror bokseren ble paranoid nettopp på grunn av stoffmisbruket i 2003.

- Han gikk rundt i treningsdrakt, med vekter på håndledd og ankler, og snakket i gåter. Tennene hans hadde blitt gulbrune, som dem du ser på innbitte røykere, sier Warren.

LA OPP ETTER TYSON-TAP: Her blir Frank Bruno påført øyeskaden som fikk briten til å legge opp. Foto: Scanpix/Reuters
LA OPP ETTER TYSON-TAP: Her blir Frank Bruno påført øyeskaden som fikk briten til å legge opp. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

I dag bor Bruno på en helsefarm i Bedfordshire. Han bruker ikke narkotika lenger.

- Å bruke narkotika var ingen hyggelig erfaring. Jeg ville egentlig ikke ta de sterke stoffene. Jeg snakker om det når fordi jeg synes det er best å være ærlig, sier Bruno.

VERDENSMESTER: Bruno med WBC-beltet i 1995.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer