SLITER: Tyson Fury sliter med psykiske problemer og fyrer løs mot boksesporten, som han mener er korrupt og ute etter å ta ham. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB scanpix
SLITER: Tyson Fury sliter med psykiske problemer og fyrer løs mot boksesporten, som han mener er korrupt og ute etter å ta ham. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB scanpixVis mer

Tungvektsmester snakker ut om de psykiske problemene: - Jeg håper noen dreper meg før jeg gjør det

Langer også ut mot boksesporten.

(Dagbladet): Det er få idrettsutøvere det stormer så mye rundt som den britiske tungvektsmesteren Tyson Fury.

Han har tidligere kommet med kontroversielle uttalelser om homofili og abort, nylig leverte han en positiv dopingprøve for kokain og de siste dagene har han annonsert at han legger opp, før han trakk det tilbake igjen samme dag.

- En heksejakt

Nå snakker Fury ut i et intervju med Rolling Stone, der han retter krass kritikk mot spesielt det britiske bokseforbundet, men også boksesporten som helhet.

Han mener boksesporten er ekstremt korrupt og at de er ute etter ham.

Fury mener hans bakgrunn som «irsk reisende» gjør at mange hater ham.

Han legger ikke skjul på at han har tatt kokain mange ganger, selv om han hevder han prøvde det for første gang for noen måneder siden. Og han legger noe av skylda på British Boxing Board of Control.

- Det har vært en heksejakt på meg helt siden jeg vant tittelen. Helt siden jeg fikk litt berømmelse har det vært en heksejakt på meg på grunn av min bakgrunn, på grunn av hvem jeg er og hva jeg gjør. Det er et hat mot reisende rundt om i verden. Spesielt i Storbritannia, sier Fury.

- Jeg har tatt masse kokain

På spørsmål om han har tatt kokain legger han imidlertid ingenting imellom.

- Jeg har gjort mye i mitt liv. Jeg har tatt masse kokain. Masse. Hvorfor skulle jeg ikke ta kokain? Det er mitt liv, er det ikke? Jeg kan gjøre hva jeg vil. Ja, jeg har tatt kokain. Mange folk har tatt kokain. Hva faen har det med saken å gjøre? spør Fury, før han fortsetter.

- Det er ikke et prestasjonsfremmende dop. Får jeg ikke lov til å ha et liv? Vil de ta mitt privatliv fra meg også? Jeg har ikke trent på flere måneder. Jeg har gått gjennom en tøff depresjon. Jeg vil ikke leve lenger, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg har fått nok av det, sier Fury.

Han mener at suksessen og behandlingen har fått har gitt ham psykiske problemer.

- Jeg var mye gladere da jeg ikke var verdensmester, fordi folk ikke slang drit til meg, sier Fury.

Sliter psykisk

For øyeblikket er han innlagt på sykehus og sier at han har blitt diagnostisert med «en variant av bipolar lidelse».

- Jeg er manisk depressiv. Alt på grunn av det de har gjort mot meg, sier Fury.

Tungvekstmesteren sier han «hater boksing», en sport han har elsket siden han var liten.

- Jeg håper jeg dør hver eneste dag. Og det er en fæl ting å si når jeg har tre barn og en nydelig kone. Men jeg vil ikke leve lenger. Og hvis jeg kunne tatt mitt eget liv, hvis jeg ikke var kristen, så hadde jeg gjort det på et øyeblikk. Jeg håper noen dreper meg før jeg dreper meg selv, sier Fury.

Tyson Fury vant sensasjonelt storkampen mot Vladimir Klitsjko i november i fjor. Med triumfen sikret han seg WBA-, WBO-, og IBF-titlene.

Nylig trakk Fury seg fra tittelkampen mot Klitsjko 29.oktober fordi han «ikke følte seg klar». Det var andre gang kampen ble utsatt. Den første gangen uttalte Fury-leiren at «Tyson er denne uken blitt erklært medisinsk uegnet til å bokse».

Har drukket mye

Ifølge Fury er det depresjonen som gjør at han har måttet avlyse kampen.

- Jeg har ikke trent på månedsvis. Jeg har vært ute og drukket, jeg har gjort hva som helst for å få tankene bort fra det som har skjedd med meg, sier Fury.

Det var det amerikanske TV-selskapet ESPN som 22. september kunne melde at Fury hadde levert en positiv prøve på kokain etter en test foretatt i Las Vegas. Den engelske verdensmesteren slo Vladimir Klitsjko og sikret VM-beltene i World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO), International Boxing Federation (IBF) og International Boxing Organization (IBO) for ti måneder siden, skriver NTB.

Han har siden mistet tittelen i IBF fordi han ikke møtte førsteutfordreren i tide.