Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tunisia kjemper for Afrikas ære

Står uten VM-seier siden 1978.

Direkte kl. 18: Gruppe H: Tunisia - Saudi-Arabia

(Dagbladet.no): Fire afrikanske lag har åpnet med tap i VM-sluttspillet. Tunisia er siste lag ut fra kontinentet i åpningsrunden.

Tunisierne ble historiske da de som første afrikanske lag vant en VM-kamp, 3-1 mot Mexico i 1978. Det har aldri vunnet siden.

På ni VM-kamper i 1978, 1998 og 2002 står nordafrikanerne med bare den ene seieren.

Nå er målet en plass i andre runde, røper trener Roger Lemerre.

- Alle nasjoner drømmer om å gå videre i VM, i hvert fall én gang i historie. Det er også min drøm. De første to gruppekampene blir avgjørende. Etter de vet vi hvor alle står, og hva vi må klare, sier den tidligere Frankrike-sjefen.

Saudi-Arabia sliter også med VM-tørke. Nasjonen har tapt åpningskampene i både 1994, 1998 og 2002.

I kveld må de klare seg uten Mohammed Al Anbar, også kjent som gulfstatens Ronaldinho. Hvis det er noen trøst så har lagets brasilianske trener Marcos Paqueta god hjelp fra hjemlandet.

Hele elleve brasilanere jobber for Paqueta, inkludert legene som behandlet Ronaldo og Rivaldo for fire år siden.

- Vi tar med oss landslagets erfaring til Saudi-Arabia. Laget er brasiliansk også i system og formasjon. Vi gir spillerne frihet til å utfolde seg på banen, sier Paqueta.

Saudiene håper først og fremst å få slettet minnet om 0-8 mot Tyskland for fire år siden.

- Vi ble ydmyket i 2002. Nå skal vi ta tre poeng mot Tunisia, slik at vi har sjansen til å gå videre, sier Hamad al-Montashari, årets spiller i Asia.

NORDAFRIKA MOT ASIA: Hatem Trabelsi, Ajax-back, er en av Roger Lemerres nøkkelspillere i Tunisia.
VIL REVANSJERE STORTAP: Saudi-back Hamad al-Montashari (t.h) følte seg ydmyket i 2002-VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling