KLARE: Hamdi Nagguez  (i rødt) og Tunisia er klare for kvartfinale. Foto: NTB Scanpix
KLARE: Hamdi Nagguez  (i rødt) og Tunisia er klare for kvartfinale. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tunisia klar for kvartfinale

Tunisia er klar for kvartfinalespill i Afrikamesterskapet etter 4-2-seieren over Zimbabwe i den avsluttende kampen i gruppespillet mandag.

Algerie røk på sin side ut av turneringen etter å ha spilt 2-2 mot en reservepreget utgave av allerede kvartfinaleklare Senegal.

Tunisia visste at uavgjort mot Zimbabwe ville holde til avansement som gruppetoer, men laget sparte ikke på konfekten av den grunn. Allerede etter en drøy halvtimes spill ledet det nordafrikanske landet 3-0.

Da var kampen i realiteten avgjort og billetten til kvartfinalene i boks.

Ved pause sto det 4-1 etter at Sunderland-spiller Wahbi Khazri hadde scoret Tunisias fjerde mål på straffespark. Zimbabwe fikk ytterligere et trøstemål i annen omgang, men var aldri i nærheten av å snu kampen.

Senegal var gruppevinnere allerede før mandagens møte med Algerie og valgte ikke overraskende å spare en rekke spillere. En av dem som fikk hvile var Liverpool-stjernen Sadio Mané.

Til tross for at Senegal stilte uten sine største stjerner, måtte Algerie nøye seg med 2-2 og uavgjort. Leicester-stjernen Riyad Mahrez og hans lagkamerater forlater dermed årets Afrikamesterskap uten å ha vunnet en eneste kamp.

I kvartfinalen skal Senegal ut mot Kamerun. Tunisia møter Burkina Faso i sin kvartfinale. De øvrige kvartfinalelagene blir klare de kommende dagene.

(©NTB)