KJENDISPAR: Sami Khedira og kjæresten Lena Gercke, som vant tyske Top Model i 2006, er et av Tysklands heteste kjendispar, og stilte nylig opp sammen for herrebladet GQ.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio Perez
KJENDISPAR: Sami Khedira og kjæresten Lena Gercke, som vant tyske Top Model i 2006, er et av Tysklands heteste kjendispar, og stilte nylig opp sammen for herrebladet GQ.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio PerezVis mer

Tunisiske journalister risikerer fem års fengsel for trykking av Khedira-bilder

Forside av herremagasin ble for sterk kost i farens hjemland.

(Dagbladet): Real Madrids midtbanemann Sami Khedira har den siste tida gjort seg vel så bemerket på glanset papir som på sidene i den spanske hovedstadens sportsaviser.

Som så mange fotballkolleger før ham, har han klatret flere trinn på glamourstigen etter at han ble sammen med modellen Lena Gercke på forsommeren i fjor. I siste utgave av tyske GQ stilte de to for første gang sammen opp sammen og fortalte om sitt nye samliv i Madrid.

- Vi er begge offentlige personer, og har fra starten skjønt at vi må forholde oss til det. Men på den annen side er den første perioden av et forhold også ømfintlig, derfor ville vi ikke risikere noe. Vi ville ikke la alle få en bit av oss, sier Khedira i intervjuet som følger med det man må kalle for relativt uskyldige bilder.

Dagbladet var blant publikasjonene som gjenga forsida, uten at det har skapt spesielt sterke reaksjoner, såvidt vi har registrert.

Det tas imidlertid ikke like lett på publisering av fotografier som avslører en anselig mengde hud alle steder. Da bildene ble gjengitt i faksimileform i en tunisisk avis, fikk det nemlig konsekvenser for de som tok avgjørelsen å sette dem på trykk, skriver Berliner Kurier.

Khediras far er fra Tunisia, og den tyske landslagsspilleren er naturlig nok også en stjerne i det nordafrikanske landet, som ikke er bortskjemt med så mange egne fotballprofiler. Derfor er bildene av 24-åringen og hans Top Model-vinnende kjæreste godt stoff også på den andre sida av Middelhavet.

Da Attounissia trykket GQ-forsida på egen forside, strømmet det på med drapstrusler mot de ansatte i avisa. Politiet ble derfor sendt for å beskytte medarbeiderne, men samtidig ble tre ansvarlige journalister pågrepet.

En representant for justisdepartementet i Tunisia opplyser, ifølge Berliner Kurier, at de tre journalistene ble arrestert for å ha forbrutt seg mot tunisiske morallover. De risikerer nå i ytterste konsekvens opptil fem års fengsel i tillegg til bøter på 600 euro.

STERKE REAKSJONER: Denne forsida av Lena Gercke og Sami Khedira har skapt voldsomme reaksjoner i Tunisia. Faksimile: GQ
STERKE REAKSJONER: Denne forsida av Lena Gercke og Sami Khedira har skapt voldsomme reaksjoner i Tunisia. Faksimile: GQ Vis mer