Tuppen av dramatikk

Tore Ruud Hofstad gjorde det Tor Arne Hetland ikke maktet: Han strakk ut beinet. Dermed ble det gull til Lillehammer i NM-stafetten - og kanskje ankeretappe på Norge for Ruud Hofstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han la i hvert fall inn en meget god søknad hos landslagstrener Krister Sørgård da han slo spurtspesialisten Tor Arne Hetland på gårsdagens NM-stafett. Men Lillehammer-løperen drømmer ikke om å gå flest mulige sisteetapper for Norge.

- Det er nok styrkede muligheter for å få gå sisteetappe etter dette. Men jeg har ingen drøm om å gå sisteetappe i alle stafetter. Jeg tenker ikke at jeg skal ha noen eiendom i forhold til den, sier Ruud Hofstad til Dagbladet.

Vurderingssak

Etter at Thomas Alsgaard sa takk for seg, har Norge lett etter arvtakeren på sisteetappa i internasjonale stafetter. Gårsdagens spurtduell mellom Hetland og Ruud Hofstad ga landslagstrener Krister Søgård god smak i munnen.

- Begge to ser tilsynelatende ut til å være i bra form. Det er bra at Ruud Hofstad er med og matcher Tor Arne i en spurt. Vi vet jo hva Tor Arne står for, sier Krister Sørgård.

Kampen om å få gå sisteetappa for Norge står utelukkende mellom Hetland og Ruud Hofstad. Hvem som går, blir en vurderingssak fra gang til gang.

- Det blir en vurdering i forhold til form den aktuelle dagen, sier Sørgård til Dagbladet.

Føler forventningspress

Og nettopp det synes gårsdagens beste spurter i Bardufoss er en riktig avgjørelse.

- Det er en grei deal. Det er viktig at den som er i best slag, går sisteetappen. Det holder ikke bare å være god i spurter, du må også være med til spurten går, sier Ruud Hofstad, som synes det kan være like greit å gå en tredjeetappe.

- Jeg føler det er ganske mye press og forventninger i forhold til det å gå en sisteetappe. Da må du lykkes, og du bør nesten vinne. Og det skal litt til å klare det i hvert eneste verdenscuprenn.

- Vi hadde en veldig god en i Thomas Alsgaard, men å klare å kopiere alt han har gjort, blir ikke lett.

SPENNING: Umulig å se på dette bildet hvem som er først over målstreken, Lillehammers Tore Ruud Hofstad (th) eller Byåsens Tor Arne Hetland.
BEVISET: Tore Ruud Hofstad er et par centimetre foran Tor Arne Hetland med skiskoene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer