Tuppen av dramatikk

Tore Ruud Hofstad gjorde det Tor Arne Hetland ikke maktet: Han strakk ut beinet. Dermed ble det gull til Lillehammer i NM-stafetten - og kanskje ankeretappe på Norge for Ruud Hofstad.

Han la i hvert fall inn en meget god søknad hos landslagstrener Krister Sørgård da han slo spurtspesialisten Tor Arne Hetland på gårsdagens NM-stafett. Men Lillehammer-løperen drømmer ikke om å gå flest mulige sisteetapper for Norge.

- Det er nok styrkede muligheter for å få gå sisteetappe etter dette. Men jeg har ingen drøm om å gå sisteetappe i alle stafetter. Jeg tenker ikke at jeg skal ha noen eiendom i forhold til den, sier Ruud Hofstad til Dagbladet.

Vurderingssak

Etter at Thomas Alsgaard sa takk for seg, har Norge lett etter arvtakeren på sisteetappa i internasjonale stafetter. Gårsdagens spurtduell mellom Hetland og Ruud Hofstad ga landslagstrener Krister Søgård god smak i munnen.

- Begge to ser tilsynelatende ut til å være i bra form. Det er bra at Ruud Hofstad er med og matcher Tor Arne i en spurt. Vi vet jo hva Tor Arne står for, sier Krister Sørgård.

Kampen om å få gå sisteetappa for Norge står utelukkende mellom Hetland og Ruud Hofstad. Hvem som går, blir en vurderingssak fra gang til gang.

- Det blir en vurdering i forhold til form den aktuelle dagen, sier Sørgård til Dagbladet.

Føler forventningspress

Og nettopp det synes gårsdagens beste spurter i Bardufoss er en riktig avgjørelse.

- Det er en grei deal. Det er viktig at den som er i best slag, går sisteetappen. Det holder ikke bare å være god i spurter, du må også være med til spurten går, sier Ruud Hofstad, som synes det kan være like greit å gå en tredjeetappe.

- Jeg føler det er ganske mye press og forventninger i forhold til det å gå en sisteetappe. Da må du lykkes, og du bør nesten vinne. Og det skal litt til å klare det i hvert eneste verdenscuprenn.

- Vi hadde en veldig god en i Thomas Alsgaard, men å klare å kopiere alt han har gjort, blir ikke lett.

SPENNING: Umulig å se på dette bildet hvem som er først over målstreken, Lillehammers Tore Ruud Hofstad (th) eller Byåsens Tor Arne Hetland.
BEVISET: Tore Ruud Hofstad er et par centimetre foran Tor Arne Hetland med skiskoene.