Turan avgjorde Madrid-derbyet for Atletico

Nedturen fortsetter for Real.

Real Madrid har fått en meget svak åpning på årets La Liga-sesong. Lørdag ble Arda Turan matchvinner for Atlético Madrid da byrivalen ble slått 2-1 på Santiago Bernabéu.

Lørdagens sviende tap i byderbyet var Real Madrids annet nederlag på tre seriekamper.

Etter å ha innledet med seier over Cordoba, ble det tap for Real Sociedad forrige runde. Etter 1-2 for Atlético er situasjonen nitrist for de kongehvite.

Avslutningen fra Turan satt klistret i Real-buret etter 76 minutter. Målet kom som et resultat av et lekkert angrep fra gjestene, hvor Turan til slutt kunne dunke til med innsiden av foten fra inne i 16-meteren. Ballen curlet perfekt inn i hjørnet bak en sjanseløs Iker Casillas.

Frustrasjon Etter målet var ikke hjemmelaget i nærheten av en utligning. Frustrasjonsnivået var det eneste som økte i Carlo Ancelottis rekker mot slutten. Det hjalp ingenting på scoringstavla.

I første omgang hadde også Atlético tatt ledelsen. Etter et hjørnespark i det tiende minutt headet en umarkert Tiago inn 1-0. Cristiano Ronaldo utlignet sikkert til 1-1 med et velplassert straffespark etter 26 minutter.

Heng på Barcelona Med seieren tok Atletico et godt steg inn i tetstriden i spansk 1. divisjon. Tittelforsvareren innledet sesongen med uavgjort mot Valencia, før laget slo Málaga komfortabelt 3-0 forrige serierunde.

Atlético vant også på Santiago Bernabéu forrige sesong. Den gang måtte Real Madrid tåle et 0-1-tap.

Barcelona leder serien med full pott. Katalanerne slo Athletic Bilbao 2-0 tidligere lørdag.

(NTB)