Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Turbo-Thomas knuste Dæhlie i spurten

SKRAUTVÅL (Dagbladet): For første gang i karrieren holdt Thomas Alsgaard på å sprekke på en 10 kilometer. Da gikk han ned til hviletempo og fant krefter han har savnet siden OL i Nagano. Derfor utklasset han Bjørn Dæhlie på slutten.

- Jeg tok ham med åtte sekunder fra siste toppen, sier Thomas, som på det meste lå over 20 sekunder bak skikongen.

På tirsdagens tremil gikk Algaard likt med Dæhlie den siste mila, men da sparte Dæhlie på kreftene. I går gikk Dæhlie for fullt hele veien.

- Ja, ja. Jeg er helt gåen.

Derfor torte Alsgaard i går for første gang siden OL i Nagano å tro på seg sjøl igjen.

- Ett bra renn kan være flaks, men to bra renn viser at noe er på gang.

Og enda viktigere: Med den rå sluttspurten beviste Thomas at det er farefritt å sette ham opp på sisteetappen i VM-stafetten.

Nær sprekk

Men det var langt fra slik Alsgaard tenkte seg finishen da han kjente beina begynte å streike etter fire kilometer i går. Akkurat da trodde han førjulskrisa var på vei tilbake igjen og at tremilssølvet tirsdag bare var et blaff.

- Jeg var skuffa. Følte meg stiv, tung og sliten. Har aldri vært i nærheten av å sprekke på en 10-kilometer før, sier Thomas.

Tidligere har han vært en enten-eller skiløper. Føles kroppen bra, så går Thomas alltid for seieren. Men skjer det samme som i går - at maskinen svikter - så ender han gjerne langt nede på lista. Derfor var det et lite vendepunkt da Thomas i går brukte fornuften istedenfor å klappe sammen.

- Jeg satte ned tempoet litt og tapte 10- 15 sekunder til Bjørn.

Det var nok til at Alsgaard fikk fyr på fysikken igjen.

- Det er lov å bruke huet selv om man er skiløper, sier han.

- Trygg før VM

Før i går hadde bare Per Elofsson klart å knuse Bjørn Dæhlie i en sluttspurt på sprinten denne sesongen. Svensken slo Bjørn med 9,5 sekunder på den siste kilometeren i v-cupåpningen i Finland. Da endte Thomas Alsgaard på 27. plass og hadde bare én kommentar:

- Jeg føler meg råtten.

I går sa han dette:

- Nå er jeg trygg før VM.

I FORM? Thomas Alsgaard viser gryende VM-form.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling