Turntragedie

NEW YORK (Dagbladet): Lille Sang Lan (17) fra Kina var en av favorittene i turn i Goodwill Games, nå ligger hun lammet, etter at hun mistet kontrollen og landet på hodet under et oppvarmingshopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den vevre lille kinesiske jenta er en av verdens beste turnere, og blant favorittene i prestisjefylte Goodwill Games, som i år arrangeres i New York.

Natt til i går - norsk tid - like før hopp-konkurransen skulle starte i Nassau Coliseum på Long Island, gikk Sang Lan rolig fram og gjorde seg klar for sitt andre treningshopp.

Alt så bra ut, hun traff i hoppet, men midt i øvelsen - en forlengs salto - gikk alt galt. Sang Lan mistet kontrollen og traff gulvet mot hodet først. Den 17 år gamle jenta blir liggende livløs, før hjelpemannskaper og medisinsk personell etter få sekunder kommer løpene til.

- Hun er lam i beina og har ingen følelse i kroppen fra brystpartiet og ned til beina.

- De foreløpige undersøkelsene tyder på at Sang Lan har en viss bevegelighet i armene, men det er minimalt, sier doktor Brock Schnebel, som er sjeflege under arrangementet.

- Hun har kommunisert gjennom tolken sin. Hun er naturlig nok engstelig. Det er for tidlig å si hvordan det går med henne, men jeg er alvorlig bekymret, sier Schnebel. Legene ved Nassau County Medical Center karakteriserte i går situasjonen for Sang Lan som kritisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer