Turntragedie

NEW YORK (Dagbladet): Lille Sang Lan (17) fra Kina var en av favorittene i turn i Goodwill Games, nå ligger hun lammet, etter at hun mistet kontrollen og landet på hodet under et oppvarmingshopp.

Den vevre lille kinesiske jenta er en av verdens beste turnere, og blant favorittene i prestisjefylte Goodwill Games, som i år arrangeres i New York.

Natt til i går - norsk tid - like før hopp-konkurransen skulle starte i Nassau Coliseum på Long Island, gikk Sang Lan rolig fram og gjorde seg klar for sitt andre treningshopp.

Alt så bra ut, hun traff i hoppet, men midt i øvelsen - en forlengs salto - gikk alt galt. Sang Lan mistet kontrollen og traff gulvet mot hodet først.
Den 17 år gamle jenta blir liggende livløs, før hjelpemannskaper og medisinsk personell etter få sekunder kommer løpene til.

- Hun er lam i beina og har ingen følelse i kroppen fra brystpartiet og ned til beina.

- De foreløpige undersøkelsene tyder på at Sang Lan har en viss bevegelighet i armene, men det er minimalt, sier doktor Brock Schnebel, som er sjeflege under arrangementet.

- Hun har kommunisert gjennom tolken sin. Hun er naturlig nok engstelig. Det er for tidlig å si hvordan det går med henne, men jeg er alvorlig bekymret, sier Schnebel.
Legene ved Nassau County Medical Center karakteriserte i går situasjonen for Sang Lan som kritisk.

To halsvirvler er skadd, og ryggmargen har trolig fått varige skader.

Sang Lan var Kinas fremste kvinnelige turner.