Turntrener anklaget for slankefokusering

Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF) ser alvorlig på at en av landets ledende trenere skal ha omtalt unge jenter som «fleskeberg».

I går mottok styret i NGTF et brev fra en aktiv kvinnelig turner, der den aktuelle forbundstreneren anklages for ekstrem fokusering på vekt og slanking, skriver Aftenposten.

Treneren beskrives av mange som ambisiøs og dyktig, men ifølge den skriftlige klagen skal hun gjentatte ganger ha kommet med sterke kommentarer på utseende og kropp de siste ti årene.

Blant annet skal jenter mellom 14 og 18 år ha blitt kalt for «tungvektere» og «fleskeberg».

Ifølge brevet har den aktuelle treneren kommentert kroppen til jenter helt ned i tiårsalderen. Hun anklages også for å ha gitt diettopplegg til gymnaster i forbindelse med slanking, og for å ha veid utøvere på trening til tross for foreldrenes forbud mot dette.

Avisa har snakket med 34 personer i turnmiljøet, og alle kjenner til flere av situasjonene som beskrives. Blant dem er tidligere norgesmester Ann-Christin Alfsen.

- Jeg husker godt at treneren ropte «fleskeberg» til en gymnast under trening på Idrettshøgskolen i 1988. At hun fortsatt driver med dette, ti år etter, er jo bare helt horribelt.

Den innrapporterte treneren mener at eventuelle kommentarer fra henne er tatt ut av sin sammenheng. Selv har hun ikke sett brevet, bare hørt om det.

(NTB)