Turte ikke dusje etter OL-dramaet

Spillerne fryktet å bli sendt ut på banen igjen.

BEIJING (Dagbladet.no): Dagens semifinaleseier mot Sør-Korea må være en av de mest dramatiske et norsk håndballag har spilt.

Da det gjensto ett sekund av kampen var det uavgjort. Da signalet lød hadde Gro Hammerseng scoret og sikret norsk avansement til finalen.

Koreanerne var rasende og mente tida var ute, og de forlot banen først en snau halvtime etter kampslutt.

- Rar stemning

De norske jentene danset rundt i ring på banen da sekreteriatet ga beskjed om at målet til Hammerseng var godkjent.

- Det er litt spesielt å ikke kunne juble og feire skikkelig etter å ha vunnet en semifinale i OL, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbladet.no.

Jentene klemte hverandre og jublet ute på banen, men så forsvant de ut av hallen. De gikk da inn i en oppvarmingssal ved siden av, hvor de faktisk holdt seg i gang. På grunn av de koreanske protestene og frykten for at sekreteriatet skulle omgjøre avgjørelsen, måtte de være forberedt på å spille ekstraomganger.

- Det var en forferdelig rar stemning i den salen, sier Linn-Kristin Riegelhuth til Dagbladet.no.

SLAPP JUBELEN LØS: Den norske benken reagerte med impulsiv feiring da Gro Hammerseng satte inn målet i siste sekund. Foto: AFP/SCANPIX
SLAPP JUBELEN LØS: Den norske benken reagerte med impulsiv feiring da Gro Hammerseng satte inn målet i siste sekund. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Ville ikke dusje

I flere minutter tøyde, bøyde og småløp spillerne. Dette var ikke ulikt det de gjør etter hver kamp, når de løper ned. Det spesielle er at de ikke visste om de faktisk hadde vunnet eller ikke. Frykten begynte å spre seg blant jentene.

Så ble de sendt i garderoben. Fortsatt var det mange det ikke hadde gått opp for.

- Halvparten av jentene dusjet, mens resten bare satt der med draktene på. Vi var ikke sikre på noe, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk til Dagbladet.no.

Kantspiller Kari Mette Johansen forteller også om en sitrende stemning i garderoben.

Lite jubel

- Vi var veldig usikre i garderoben, og jeg skjønte det først da den andre semifinalen startet, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

Spillerne så førsteomgangen av den andre semifinalen mellom Russland og Ungarn, så reiste de tilbake til deltakerlandsbyen.

Turte ikke dusje etter OL-dramaet

- Jeg hadde aldri trodd at vi skulle stå her, etter å ha kommet til en OL-finale, og så har vi nesten ikke jublet, sier veteranstreken.

Katrine Lunde Haraldsen sliter med å fatte det. Hun sier det nok vil ta litt mer tid.

- Dette er det mest dramatiske jeg har vært med på. Uten tvil.

FORNØYD KRONPRINS: Haakon Magnus var på plass på tribunen sammen med Kirke- og kulturminister Trond Giske.