Turte ikke feire med flagg: - Når du heter Heidi Weng og gjør mye rart er det greit å komme seg til mål

Norge overlegne på Lillehammer.

I MÅL MED HEVEDE ARMER: Heidi Weng turte ikke hente flagget på vei inn til mål, til tross for at hun ledet med to minutter på neste lag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I MÅL MED HEVEDE ARMER: Heidi Weng turte ikke hente flagget på vei inn til mål, til tross for at hun ledet med to minutter på neste lag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne verdenscupstafetten for kvinner på Lillehammer, men at avstanden ned til andreplasserte Finland skulle bli to minutter var i overkant av forventningene. 

- I dag var det veldig bra, jeg vet ikke om vi har vunnet med så mye før, jeg? Og så har vi jo ikke Marit Bjørgen her heller, sier ankerkvinne Heidi Weng etter løpet.  

Akkurat nå er de norske damene så overlegne som lag, at savnet av Marit Bjørgen ikke er resultatmessig merkbart. 

- Jeg tror det blir mer spennende utover, sier Weng, men det ser egentlig ikke slik ut. 

Rått
Da Dagbladet spør Therese Johaug om hva hun selv ville skrevet om en stafett som dette, er svaret kontant: 

- Rått! Det må vi vel kunne si. Å vinne med to minutter er mye, men vi er et veldig sterkt lag og alle jentene gjorde en vanvittig god jobb. 

Det siste var ikke selvsagt for damene som akslet førstelagstrøya i dag. Både Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gikk sine første etapper for det beste norske stafettlaget, mens Heidi Weng var ny ankerkvinne. 

Weng var nervøs før start. 

- Når Ingvild først gikk så tenkte jeg at ingen skal klare å ta meg igjen. Jeg ble rolig da, det var det som skulle til,sier Weng til Dagbladet. 

Kom seg til mål
Flugstad Østberg rykket ut fra stadion på andrerunden av andre etappe. Etter det var ingen å se for verken Johaug på tredjeetappe, eller Weng på siste. 

I forkant hadde Weng lagt en slags plan om hun kom alene inn på stadion. 

- Egentlig hadde jeg planlagt at jeg kunne gjøre noe om jeg slapp å spurte, men jeg kom meg trygt i mål, jeg, ler Weng.  

For etter at hun gikk i mål en runde før tida i Kuusamo sist helg, har hun slitt litt med å stole på at eventuelle ablegøyer er timet riktig. 

- Jeg var kanskje den kjedeligste sisteetappe-ankerkvinnen på slutten der. Jeg fikk beskjed om å ta flagg, men jeg tenkte at når du heter Heidi Weng og gjør mye rart kan det være greit å komme seg til mål og heller få en klem da, ler hun.