TALENT: 19 år gamle Jean-Clair Todibo er klar for Barcelona etter å ha imponert for Toulouse i Ligue 1. Foto: LOIC VENANCE / AFP /NTB Scanpix
TALENT: 19 år gamle Jean-Clair Todibo er klar for Barcelona etter å ha imponert for Toulouse i Ligue 1. Foto: LOIC VENANCE / AFP /NTB ScanpixVis mer

Fotballspiller Emiliano Sala i flykrasj

Turte ikke fly etter tragedien - satte seg i bilen i stedet

Jean-Clair Todibo ønsket ikke å fly og satte seg heller i bilen, da overgangen fra Toulouse til Barcelona var klar.

Midtstoppertalentet Jean-Clair Todibo er klar for Barcelona. Den franske 19-åringen var ønsket av flere europeiske storklubber, men valgte den katalanske storklubben tidligere i januar.

Planen var i utgangspunktet at Todibo skulle bli værende i Toulouse fram til sommeren. Ligue 1-klubben var imidlertid lite fornøyd med at Todibo ikke signerte ny kontrakt og forsvant gratis til de spanske seriemesterne til sommeren.

Todibo har ikke fått noe spilletid etter at overgangen gikk i boks tidligere denne måneden og på deadline day bestemte Barcelona seg for å i stedet gjøre overgangen permanent i dette vinduet.

Satte seg i bilen

Et par timer før vinduet stengte var overgangen i boks. Ifølge spanske Mundo Deportivo ble det en litt annen reise enn vanlig for fotballspillere for franskmannen.

Etter at Emiliano Sala sporløst forsvant da han skulle fly fra Nantes til Cardiff tidligere denne måneden ønsket nemlig ikke Todibo å fly ned. I stedet ble løsningen at Todibo og agenten satte seg i bilen og kjørte de 400 kilometerne fra Toulouse til Barcelona.

Salas ulykke skjedde etter at han hadde signert for Cardiff City. Den argentinske spissen var tilbake i Nantes for å si farvel til lagkamerater og gjøre klart for å flytte til den walisiske hovedstaden.

Det lille privatflyet med ham og en pilot forsvant i den engelske kanal forrige mandag.

- Ikke lyst å ta de lengre

Todibo er ikke den eneste som har blitt påvirket av Salas forsvinning. Også det som skulle vært hans nye lagkamerater i Cardiff forteller at de nå vegrer seg for å fly, skriver The Guardian.

- Vi reiser med fly og alt, så noen av karene tenkte på at de ikke hadde lyst til å ta de lengre. Så dypt gikk det. Manageren og klubben har gjort en god jobb med å hente inn noen å snakke med om vi trengte det, og noen av gutta trengte å få snakket ut om det, sa Cardiff-kaptein Sol Bamba etter tapet mot Arsenal tidligere denne uka.

Ikke uventet har forsvinningen av spilleren som var det dyreste kjøpet i Cardiffs historie virkelig gått inn på og påvirket tankene til spillerne hos Premier League-klubben.

- Det er veldig vanskelig å beskrive følelsene. Det er noe helt uvanlig, en stor tragedie som vi alle har blitt sterkt påvirket av, spillerne, byen og klubben. Jeg tror vi trengte denne kampen for å komme tilbake til normalen, for det har vært en veldig, veldig vanskelig uke.

Etter at politiet avsluttet sine søk etter det forsvunne flyet har det blitt igangsatt et privat søk finansiert gjennom crowdfunding for Sala og piloten David Ibbotson. Mandag ble det funnet to puter fra seter som hadde drevet i land på nordvestkysten av Frankrike, som skal være fra privatflyet.